lördag 25 september 2010

Lite bonussnack från presskonferensen SSK-Timrå

Jag hann inte vara med på hela presskonferensen efter SSK-Timrå, men här har ni några korta bitar från det jag hann skriva ner:
Larsson och Johnsson. Foto:www.hockeymedmariehallman.se

SSK-tränaren Peter Larsson om…

… SSK:s insats i matchen mot Timrå:
–  Ja vad ska man säga? Jag tycker som Perra sa att vi börjar matchen bra. Vi kör på och jag tycker ändå att vi skapar tillräckligt med chanser för att göra mål men man måste göra mer än ett mål på hemmaplan för att vinna. Och det står 1-1, då är det vi som gör det misstaget som leder till 2-1, det är vi som serverar deras kille.

 … att detta var tredje raka hemmaförlusten:
–  Det är svårt att analysera så här efteråt. Vi krigar och kör, vi nollar boxen, pp måste bli bättre, vi måste få in någon där. Vi måste gnugga vidare och kämpa på. Att det blir tre raka hemmatorsk är ite bra men nu har vi tre matcher borta, då får vi ta (och vinna) dem i stället.

… Ryan Laschs miss (se artikel) var avgörande?
–   Ja, sätter han den så hade vi fått en annan matchbild, då måste Timrå jaga och vi kan få en kontring men jag vet inte om det är den (missen) som avgör. Vi skapar ändå tillräckligt med målchanser för att vinna matchen.


Timrås tränare Perra Johnsson om…

…. Timrås insats mot SSK:
–  Vi hade sagt att innan i laget att vi var bleka mot Linköping borta och hade pratat om att vi skulle visa oss på bortaplan och inte vara för bleka så att vi inte skulle behöva ha diskussioner efteråt om att vi inte åkte ända fram men då blev det nästan lite för överladdat i stället. Vi sprätte puckar åt höger och vänster, det ser säkert slarvigt ut när man sitter på läktare men det handlar mer om att vi blev överladdade så att vi stänkte puckar åt alla håll vid egen blå och bid mittzon. Det var lite med Guds försyn att vi är med efter det.

… 17-årige Jeremy Boyce mål:
–  (Thomas) Skogs har pucken bakom mål, Boyce tar sin sväng in centralt, får pucken och  skarvar pucken så att den åker raka vägen mot Södertäljemålet, där blir det sedan en situation som leder till att det blir mål, just för att Boyce tar sin sväng.

… talangen Boyce. En talang som är från Huddinge men som flyttade till Timrås hockeygymnasium när han fick nobben hos Djurgårdens hockeygymnasium.
–  Den pöjken är född 1993, han är mycket trevligt att se. Det finns några äldre som skulle se det han gör och ta efter, för det han gör glädjer mig oerhört. Jag garanterar att den första kille som knackar i isen och vill ha puck, det är han. Han vill inte bara vara med, han vill ha pucken och göra något med den också.

copyright:www.hockeymedmariehallman.se/ TT

Inga kommentarer: