onsdag 15 september 2010

Persson efter värmningen: "Inga skador, inga sjuka, alla är glada"

Och så är det äntligen dags!!! Premiär i kväll i eliteserien och först ut är AIK och Linköping.
Det är ju nio år sedan AIK senast fick inledda en säsong i högsta serien och det kommer att vara galet drag i kväll då Hovet enligt uppgift ska vara utsålt.

Jag ringde assisterande tränaren Gunnar Persson och kollade läget efter sista värmningen och fick svaret:

– Det är hur bra som helst! Vi har inga skador och inga som är sjuka. Alla är med. Det var inte ett enda felpass på värmningen heller, alla vara glada.

Hög stämning i laget redan nu såklart?
– Ja, det kan inte bli bättre än så här ju! Fullsatt, elitserien, vi är nykomlingar och allt känns bara jättebra.

Jag antar att det blir galet drag i kväll i och därmed lite risk för övertändning. Hur ska ni hålla huvudet kallt på killarna?
– Nej men vi har snackat om det, att vi måste hålla oss till grunderna. Inte tuta och köra utan tanke. Samtidigt är det viktigt att vi vågar släppa loss också, för att vinna matchen. Det är otroligt viktigt att man inte är FÖR försiktig samtidigt som man ska hålla sig till grunderna.

Jag satt och tänkte på den där glädjen som fanns hos alla i AIK när ni gick upp, att det måste vara viktigt att behålla den glädjen i spelet?
– Ja, det är dit man vill, det är så man vill spela, det vill alla lag. Så håller vi huvudet kallt och släpper loss samtidigt som vi håller på grunderna så kommer det att gå bra.

Jag läste just ett mejl från ett AIK fan som skrev att hela veckan har känts som en enda väntan på julafton, som när man var liten. Är det så för er med?
– Ja, ha, ha. Men jag tror att många i laget har känt så ända sedan AIK gick upp faktiskt. De som var med då har längtat efter det sedan de gick upp så nu är det bara att släppa oss

Linköping saknar sina stjärnor, artistskattespelarna Hlavac, Hlinka och Melichar?
– Ja men Linköping är ett topplag i serien som är bra trots att de har de här killarna är borta.

Du måste tippa också.
– Då säger jag vinst till oss med 4-3, under ordinarie tid.

Kan du avslöja redan nu vem som står i mål eller är det hemligt?
– I dag så är det nog superduperhemligt, he, he. Du får se sedan vid nedsläpp, avslutar Persson.

Jag kommer föresten att vara på Hovet men kör nog inget live utan samlar noterat och gör intervjuer och lägger ut det efter matchen i stället.

3 kommentarer:

Linus sa...

Och ändå gick det som de gick :)) /DIF

Marie Hallman sa...

Linus: ja precis, tur för AIK att det är 54 omgångar kvar då ;) Ska bli väldigt intressant att se hur det går i morgondagens matcher! Jag kommer vara i Tälje, skriver matchen åt TT men följer så klart DIFs match via hockeyligans online bland annat. Kommer att följa upp den på fredagen.

Linus sa...

Det låter toppen :) Hört något angående Mackan och Josefsson? När är deras camp färdig och när skrivs kontrakt och dylikt?