tisdag 21 september 2010

Första segern för AIK, 1-0 e förl mot Frölunda borta

Tommi Kallio konstaterade i andra pausen att AIK spelade "tråkig hockey".
Dick Tärnström kontrade med "Vi spelar så som det behövs".
Båda hade rätt.

Det var ju inga andra 08-matcher i dag så jag har kollat den här på tv och AIK spelade så äckligt disciplinerat att Timo Lahtinen skulle ha delat ut guldstjärnor till hela laget. Eller som Joel Lundqvist sa efteråt "vi körde in i en köttmur".
Vi kan väl kalla det offerhockey, för den här kvällen offrade sig AIK-spelarna som om det var sjunde och sista finalmatchen.
Helt galet.

Samtliga utespelare hjälpte storspelande elitseriedebutanten Viktor Fasth i målet att hålla nollan och ta samtliga 42 (!) skott. Om det var glest med folk bakåt i premiären mot LHC (det var det verkligen) så var det konstant AIK-spelare i vägen mot Frölunda istället. Lägg därtill att spelare som Christian Sandberg och en av tvillingarna Ahlström- som efter en koll visade sig vara Victor - täckte skott.

Den andra av twinsen, Oscar var dessutom millimeter från att sätta segerpucken 17.25 i tredje men pucken flög förbi med minsta möjliga marginal.

Matchen gick till sudden där lagen hade ett skott vardera på mål, Frölunda missade sin chans, AIK satte sin då Patrick Nemeth drog på ett skott från blå som Johan Anderson fick styra in, 2.57 in på övertiden.

Så här sa Johan Andersson till Canal Plus efter matchen om...
... första elitseriesegern:

- Det kännns jättebra. Skönt att vi fick två poäng även om det inte blev tre"

... bonuspoängen:
- Bonuspoäng vet jag inte om det var, vi åkte hit för att vinna, det gör vi alltid, sedan finns det svåra och lätta matcher. Den här var svår så det var viktigt att vinna. Det var viktigt också eftersom vi åkte på stryk i första matchen, det var viktigt att vi spottade upp oss."

... målet:
- Jag hade lite tur och styr in den.

...taktiken:
- Vi ville få ner deras fart och det tycker jag att vi gjorde.

... Victor Fasth som höll nollan i debuten:
- Vi har en skitbra målvakt i dag, vi får tacka honom för mycket.

Jag ska se om jag får tag på Fasth. Måste ringa på lite annat också åt men jag ska försöka.

7 kommentarer:

Benny sa...

Meddelande till dif inför derbyt: SKJUT ER TRÖTTA! Ni kommer ändå inte näta. (Under förutsättning att det är Fasth som står men det borde det vara)

Kallio kan böla bäst han vill. Frölunda spelade ingen skönhetshcokey heller. Det krävs två för en bra dans...

42-14 sa...

Haha, det krävs två för en bra dans. Ja, AIK bjöd ju verkligen upp. Verkligheten i Solna är bra intressant måste jag säga.

Klart att Fasth kommer hålla nollan säsongen ut, något annat är uppenbarligen otänkbart. Grattis till SM-guldet Benny!

Marie Hallman sa...

Benny: Lite ödmjukhet är nog på sin plats här. Grym insats av AIK men det kommer bli fortsatt svettigt ;)

42-14: Nej, de bjöd inte upp men varför ska man göra de som nykomling och bortalag? Det är ju hemmalaget, topptippade Frölunda som måste bjuda upp mer. Ser inte helt bra ut så här långt för Frölunda, sedan är det ju 53 omgångar kvar. Men publiken buar redan nu ut sitt lag, det måste vara tufft för spelarna.

Benny sa...

Vad jag mer syftade på var att Frölunda inte var något hippt spelande lag heller, utan spelade rätt trist. Varför ska då AIK bjuda på skönspel när inte hemmalaget gjorde det - det borde Kallio fundera på i stället.

Amf.dyk sa...

Så djävla tråkig match där Kallio slog huvudet på spiken - AIK spelar tråkigt
Ruggit ineffektiva framåt på de få chanser som skapades och Indianerna sköt bara utifrån pga AIKs tråkiga taktik. Detta fungerar på ett för andra matchen i rad dåligt Frölunda men knappast i 55 omgångar. Då behövs det en kreativ offensiv med avslutare.
Fasth var väl placerad men knappast en match som värderar hans insats som målvakt. Inte en match där han är hjälten, men de kanske kommer?

Fan va tråkig hockey av AIK! :(
Påminner om SSK med Strumpan och Brynäs till viss del. Ger lite poäng i början men blir för destruktivt att spela i 55 omgångar.

08 loosers sa...

Frölunda hade 42 skott på mål så där ville man göra mål för att vinna. Inget snack!
AIK försökte tydligen vinna med 0-0 alternativt få motståndaren att somna av tristess.

Frölunda har mera att ge!
AIK spelar redan för sitt liv och måste inse att man gör mål för att vinna mot 95% av lagen i ES.
Vinner man inte mera övertygande mot ett uselt Frölunda kommer matchen mot SSK bli en rolig värdemätare.

Marie Hallman sa...

Benny: Håller med om det men jag menar att lite ödmjukhet inför derbyt kan vara på sin plats, kan bli tufft för AIK. De måste upp ett snäpp till där tror jag.

Amf Dyk oc 08-loosers: men det funkar ju uppenbarligen mot Frölunda. Alla lag strävar efter att trycka ut motståndarna så att de tvingas ta skott långt utifrån vilket gör det lättare för målvakten. AIK lyckades med det somäven Fröunda vill göra... så det ska de ha cred för tycker jag. Sedan måste AIK bli bättre även offensivt men det ena tar ju inte ut det andra.