fredag 3 september 2010

Roger Melin inför Finlandstrippen: "Vi lär få försvara oss mycket"


(Melin efter avancemanget i våras. Nu hoppas han på lite pp:träning under resan till Finland. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Inte långt kvar nu som sagt, men några träningsmatcher är det ju kvar.

Djurgården och SSK vilar i helgen men AIK åker till Finland på en liten trematcherstripp (motstånd och tid se ovan).


AIK har ju haft sjukt många spelare borta under försäsong. Är det inte sjukdom så är det skada men det ser lite ljusare ut inför de kommande matcherna, säger AIK-tränaren Roger Melin när jag får tag på honom:


– Jo vi åker dit med alla i truppen i alla fall. Sedan får man se inför varje match hur många som är spelklara.


Vilka är osäkra just nu (fredag kväll)?

– Det är väl (Mattias) Beck som har varit sjuk senaste veckan, Johan Andersson som har haft en hjärnskakning (fick den mot Brynäs) och (Christian) Sandberg som fortfarande är (magmuskel) skadad. Jag tror inte Beck och Sandberg kan spela på lördag i alla fall.


Hur illa är det med Sandberg egentligen?

– Det är på bättringsvägen, han kan nog spela om ett par dagar, säger Melin.


AIK kommer att få kämpa hårt under miniturnén, då det är ett bra ryskt KHL-lag och två bra SM-liiga lag som står för motståndet. Det är Melin väl medveten om:


– Det är som du säger, väldigt tufft motstånd, så vi lär få försvara oss mycket. Sedan hoppas jag väl att vi får några pp:n vi har inte haft så många i de andra matcherna och skulle behöva träna på det så mycket som möjligt nu. Men jag anar att det blir mycket försvarsspel men det är bra för det är så det kommer se ut för oss i början av elitserien också.


Nu när sjuklistan verkar ha krympt blir det väl läge att försöka köra ihop de ”riktiga” kedjorna också?

– Ja, vi försöker ju givetvis forma laget så mycket det går men det har varit svårt hittills. Vi får se om alla håller sig friska nu då.


Men vad är det för jäklig bacill ni har fått in i laget?

– Hm… jag vet inte vad det är men nu börjar folk blir friska i alla fall. Men visst ju mer man spelar ihop med samma spelare, desto mer lär man känna varandra och desto bättre vet man vad man ska göra på isen men vi har väl lika svårt med skador och sjukdomar som andra lag. Vi är ju inte ensamma om det, alla har skador. Sånt där brukar gå i omgångar. Huvudsaken är att alla får vara friska i premiären.


Det är Viktor Fast som har stått flest matcher hittills. Hur kommer du att köra nu?

– Det är fyra matcher kvar och de kommer att få stå varannan så att det blir två matcher var.


När tar du ut en förstespade eller kommer du inte att göra det?

– Vi får se…(kort paus). Det ger sig, avslutar Melin.

2 kommentarer:

Benny sa...

Heino borde få stå samtliga matcher i Finland med tanke på hur många han har missat och så borde Fasth få stå den sista mot SSK nästa torsdag och sedan han i premiären. Så får det bli.

Marie Hallman sa...

Benny: du får försöka övertyga Melin om det, lät inte så, utan någon står två matcher i Suomi en står enmatch plus genrepet hemma mot SSK. Känns som Fasth tar ett allt fastare (hi hi) grepp om om förstaspaden i takt med att Heino är sjuk och skadad.