lördag 4 september 2010

Ryska mästarna nollade AIK

AIK är ju på turné i Finland.

Ryska mästarna AK Bars Kazan stod för motståndet i första matchen. AIK stod emot bra i första och andra och det stod faktiskt bara 1-0 till KHL-laget inför tredje men där rann det iväg och matchen slutade till slut 4-0.

Christopher Heino Lindberg stod i mål. Patrick Blomdahl drog, enligt AIK:s hemsida, på sig sitt andra matchstraff (!) under föräsongen, denna gång för en checking from behind. Bäst i laget var enligt AIK.se tvillingarna Ahlström, målvakten Heino och slitvargen Tobias Ericsson.

Är lite meckigt att få tag på spelarna i Finland och jag ska iväg en stund så det blir nog inget snack i kväll. Ska se om det går att göra ett litet uppsamlingsheat i morgon, söndag i stället då AIK också spelar men då mot JYP.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Marie, om du pratar med killarna så vill jag gärna veta varför de inte orkar fullfölja matcherna? Mot JYP idag fick de tydligen iväg ETT(?) enda skott i 3e perioden - och liknande tendenser har funnits i alla de senaste matcherna, som samtliga runnit iväg till motståndarnas favör på slutet.

Vore intressant att höra spelarnas/tränarnas åsikter om detta (fast det är väl ingen som erkänner att de är sämre tränade än sina motståndare kan jag tänka mig).

Vem är fystränare i AIK? Har han erfarenhet av elitseriespel/tempo? Vet han vad som krävs av spelarna? Tvivlar på det just nu.

Marie Hallman sa...

Anonym: jag hann inte prata så jättemycket med Stefan när jag väl fick tag på honom. Men det är bra frågor du ställer jag ska ta med dem och gå igenom det lite mer noggrant när laget är hemma.