lördag 20 februari 2010

AIK-TrojaLjungby 5-4 (0-0, 3-2, 2-2)

Plats: Hovet

Publik: 1 673 (ok med tanke på inställda t-banetåg och snökaos)

Matchen: MM – hawaihockey är underhållande i sig men kvalitén var emellanåt FÖR svajjig.


(AIK-backen Micke Österberg laddar på sedvanligt sätt efter matchvärmningen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Kvällens...


... frustration: AIK-forwarden Daniel Bång kom fri i början av matchen, fintade, drog och hade läge men mål blev det inte. Att det sved syntes både i ansiktet, att han slog klubban i isen och skakade på den på väg av till båset. Tur då att han fick avgöra matchen istället.


... ribbträff: Victor Ahlström lyfte i slutet av första upp ett skott som tog i ribban och studsade ner vid mållinjen. Mål trodde några spelare och majoriteten av publiken men en titt på reprisbilderna hos AIKs målvaktstränare visade att pucken faktiskt inte var inne utan ramlade ner framför mållinjen, med god marginal.


Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


...retur: Richard Gynge trampade ner mot Troja målet, gick omkull precis framför målet i en närkamp vid vänstra stolpen. Liggandes på isen kunde han dock glädja sig åt att Daniel Bång kom i en andra våg vid högra stolpen, fångade in pucken och petade in returen till 1-0.


... Gyngemål: Tog inte många minuter efter 1-0 så fick även Richard Gynge trycka in ett mål. Skyttekungen visade stor vilja när han kom från kanten och bröt in framför mål och var lika glad efteråt som alltid. Gynge gjorde även 4-2 målet i början av tredje och har nu gjort mål fyra matcher i rad (sex mål på de här fyra senaste) och är nu bara tre mål från allsvenske skytteligaledaren Pelle Prestberg.


(Måljubel efter 4-2 målet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


... första målet i AIK: Lucas Lawson gjorde sin sjätte match för AIK och stod helt plötsligt helt ren framför målet. Klippte till och såg pucken kruta in i mål och ge Gnaget ledningen med 3-2.


... smäll: Fredrik Carlsson klev av efter en period och såg sedan resten av matchen från läktaren. Detta efter att AIK-backen fått en lättare hjärnskakning efter en tackling. ”Jag blev lite yr, bättre att ta det säkra före det osäkra”, sa han till bloggen efter matchen.

( Foto:www.hockeymedmariehallman.se)...krockspagat: Lucas Lawson frontalkrockade med Patrik Bergström, som hamnade i någon slags konstig spagat med 93 kg Lawson över sig. Det small givetvis till i en ljumske/översidan av låret i det läget berättade Bergström för bloggen efteråt. Osäkert om det blir spel för nummer 18 på måndag efter den smällen.


... flygande objekt: Någon mindre smart person lyckades med konststycket att slänga in en mobiltelefon på isen. Gick att få tillbaka mot beskrivning. Undrar om den som slängde vågade hämta den...


(När tunnelbanan strejkar, gör som Serenius. Ta laggen till Hovet! Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


...skidtur: Stephan Serenius, en av AIK:s tre läkare är inte den som klagar på vädret. Istället så tar han längdskidorna till och från jobbet på Hovet. Har man som han åkt Vasaloppet så är ju några kilometer i halv snöstorm en baggis. Imponerande!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Att pucken ramlade ner vid mållinjen må vara hänt, men den tar i nätet innanför ribban och det är samma sak, mål.

Marie Hallman sa...

Anonym: AIK:s målvaktstränare var säker på att domslutet var okej. Så jag litar på honom...

Hans sa...

Skitmatch - men vinst. Viktigt. Fast nu måste killarna skärpa till sig igen. Det går inte att gå på halvfart och tro att man ska nå fram till kvalserien. Inte i år i alla fall.

Anonym sa...

Vem säger att den inkastade mobilen kastades in av ägaren?

Den frustration över AIKs djävla meseri som kändes vid Trojas kvittering skulle väl kunnat få vilken till synes frisk människa som helst att rycka luren av nån smålänning och förpassa dennes mobil in på planen.

Robin S sa...

Är 1600 pers verkligen OK?
Är inte AIK överallt?

Marie Hallman sa...

Hans: Håller med!

Anonym: Ha, ha, det vore ju extra raffinerat, sno motståndarens mobil och kasta in den...

Robin: Egentligen inte. Men det jag menar är att det åtminstone fanns en förmildrande omständighet och det är att t-banan stod still.