torsdag 25 februari 2010

Besviken!!!!


(Henrik Zetterberg såg fram emot en ny guldjakt när alla OS-aktuella spelare samlades i somras. Men det blev respass mot Slovakien i kvarten i morse. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Men vad f-n?!
14 slovakiska skott och fyra insläppta mål?! Och 3-4 förlust och ut i kvarten?!
Herregud detta är inte bara en besvikelse, det är ju för fan uselt.

Ett lag med de här spelarna ska kunna bättre än så här. Jag vill inte ta något från slovakerna som gjorde en bra match men Tre Kronor. Hallå?!

Tre Kronor lät slovakerna dra ner tempot, precis som man ville, det var misstag ett.

Sedan tappades det puckar. Gjordes märkligt enkla misstag för att vara på den här nivån. Inte bra.

Bengt-Åke Gustafsson stod som en stenstod i båset när Slovakerna satte sina kontringar. Var fanns en plan B? Fanns det ens en sådan?

Jag såg halva matchen mellan Kanada och Ryssland och undrade efter en period hur i all världen Tre Kronor skulle fixa det tempot i en semifinal.

Så fixar man inte ens det här lustempot?!

Jag är så besviken så det finns inte. Känns som en mardrömsrepris av Nagano detta. Inte Salt Lake, men Nagano revisited.

Och nu är det nog dags för Bengt-Åke att lämna över taktiktavlan till Pelle Mårts. FÖRE det VM som spelas i maj. BÅG har den historiska dubbeln på sitt cv, det var stort. Det glömmer jag aldrig.
Han har gjort mycket rätt under de här åren, tack för det, men nu känns det som att han har kommit till vägs ände.
Tre Kronor behöver en vitamininjektion, skulle behöva lite nya krafter, lite nya tankar, lite ny taktik, lite nytt... allt. Typ.

Fanns det något bra?

Ja Peter Forsberg, som fått så mycket skit var den som klev in och tog tag i grejerna när det som bäst behövdes. Spelade fram till första, låg bakom andra och låg bakom de flesta av de bästa chanserna.

Sedinarna, skapade även om de som vanligt körde utan Mattias Weinhandl, väldigt mycket. Borde ha matchats hårdare. (Men varför gick det inte att få in Weinhandl i den kedjan, Micke Samuelsson med flera kan ju spela med dem. Det har vi sett förr. Weinhandl var helt klart fel länk, varför stuvades det inte om när det såg likadant ut från första nedsläpp i turneringen?)

Nicklas Bäckström. Låg ändå bakom tredje målet och skapade även han. Där har vi framtiden.

Douglas Murray visade bra spelsinne.

Övriga - kan fan så mycket bättre. Så. Mycket. Bättre.

Och det är väl det som svider mest av allt. Alla vet vi vad de här spelarna kan, alla vet vi hur bra de KAN vara och så torskar dem mot... Slovakien?! Okej om det hade varit Kanada, Ryssland eller USA eller Finland eller Tjeckien men Slovakien? Som var nära att förlora mot Norge?

Åh vilken besviiiiiikelse detta. Inte ens semi, inte ens en chans till medalj.
F--s, j---a, h-----e vad tråkigt.

Väldig tur att elitserien börjar om redan på lördag, att kvalserien och slutspelet närmar sig, så att det finns något roligare än den här plumpen att fokusera på.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det enda positiva med det här är att vi slipper Karlstadsfjanten B-Å Gustavsson som lagledare. Han borde ha avgått innan han tillträdde och ingen av de få framgångar vi haft under hans period kan tillskrivas honom personligen.

Bajen sa...

Årets hockeyfest är imorrn. Över 3000 biljetter sålda nu. Forza Bajen

Kalle sa...

Henrik Lundqvist är kraftigt överskattad. Äntligen fick svenska folket se hur "bra" han egentligen är och hur kvällstidningarna har målat upp en helt felvisande bild av honom som en av NHL:s bästa målvakter. Enligt Bajenbladet och Sexpressen är han ju fenomenal i varje match och topp 3 i NHL. Faktum är att han knappt är topp 15. Absolut inte topp 10 och topp 3 kan han bara drömma om att tillhöra.

Stefan sa...

Saknade tydliga roller i laget.Som power-play och box-play.Var rena sosse coachningen istället för att ha två kedjor som spelar power-play och två kedjor som spelar box-play.Hade man kunnat så hade man bytt ut Foppa och Weinhandl.Den förstnämnde har bäst före datumet gått ut för längesen.Och den andra passar inte på liten rink.Hade hellre sett Micke Samuelsson och Alexander Steen istället

Anonym sa...

Hela det svenska laget har varit överskattade inför OS. Vi har en sämre trupp än Ryssland, Kanada och USA. Jämbördiga trupper med Finland, Tjeckien och Slovakien. Sen kommer resten inte alls så långt efter.

Tyvärr så hypas alltid svenska lag upp av journalister och andra. Själv har jag tippat USA som vinnare av OS, men visst är Kanada också grymt bra. Anledningen till att jag trott på USA är att de till skillnad från Sverige en rätt bred trupp gällande spelartyper. Sen så är det ett lag med många unga hungriga spelare, och USA vill aldrig förlora mot Kanada. Att sätta dit Kanada på deras hemmaplan är ju bara mumma för USA.

Sverige har många spelare som håller till i hörnorna, många lirare men inga direkta avslutare.

Nä att vi inte gick till semifinal är inget fiasko. Däremot att vi har haft/har en fruktansvärt inkompetent förbundskapten har varit ett fiasko hela tiden, ända från första början han ställde sig i båset. 2006 var våra stjärnspelare i sin prime! Nu är pensionen närmare!

/Jepe

Marie Hallman sa...

Anonym: Ah nu var du väldigt hård. Helt värdelös är man ju inte när man leder ett lag till en historisk dubbel som BÅG gjorde 2006. Tyvärr känns det som att han peakade där. Känns som han inte kommer framåt samtidigt som hockeyn runtom i världen utvecklats klart snabbare än hans tänk.

Bajen: Stort att det kommer så mycket folk!

Kalle: Det där håller jag inte med honom. Han är ju topp elva i räddningsprocent och vinster och det i ett lag där utespelarna verkligen kunde ha presterat bättre. Jag tycker inte att det var Henkes fel att Sverige förlorade, det var lagledningens avsaknad av taktik och fingertoppskänsla i coachningen samt utespelare som inte tog tag i det som ska ha mest skäll tycker jag. Man kan jämföra med Nabokov i Ryssland. Väldigt bra keeper, tvåa i målvaktsligan i NHL men med noll hjälp av utespelarna släppte ju även han in mål.

stefan: Håller med utom om Foppa men det känns som om coachningen var obefintlig. Meningslöst att ta ut Weinhandl om han ändå bara skulle agera statist med Sedinarna. Micke S skulle ha haft den platsen.

Jepe: Jag tycker i och för sig att spelarna är bra men det saknades ju helt tanke, helt linjeri spelet. BÅGs "jag ställer ett gäng på isen så löser de det själva" funkade inte. För det krävs fältherrar som Sundin och han var inte med. Jag blir helt matt av att han hade det materialet han hade och sedan inte gör något av det utan bara står där. Vad ska man då med en coach till?! Bittert som fan detta.

DIFaren sa...

Marie henke lundquist är inte så jävla bra 13 skott 4 mål det är inte bra om så kungen och svenska folket står i mål =) nä nog hade han kunnat vara bättre å tagit minst 2 av puckarna.

Kalle sa...

Marie: Den målvaktsliga som är den officiella i NHL är ligan över GAA. Inte räddningsprocent som härhemma. Förstår inte varför den med räddningsprocent är den officiella härhemma då den ju kan slå väldigt fel. Mer rättvisande med GAA (Insläppta mål/match). Och på den listan är Lundqvist utanför topp tio. Läser man Aftonbladet och Expressen får man ju dock bilden av att Lundqvist är den bäste målvakten av alla i NHL, eller åtminstone topp 3. Det var mer det jag opponerade mig mot. Men nu fick svenska folket verkligen se vilken halvdassig nivå han håller. Han är bra men ingen superkeeper. Han lär nog aldrig vinna Vezina-trophy.