torsdag 18 februari 2010

Marcus Krüger spelklar igen: "i dag var jag med och körde för fullt"


(Marcus Krüger är fit fot fight igen. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Bara tio dagar kvar till omstarten av elitserien.

Djurgården har kommit hem från Gran Canaria och börjat köra för fullt på is igen.

Med jättetalangen Marcus Krüger på isen. Spelklar och sugen som få.


Djurgårdsforwarden skadade ett ledband i ena foten ett par veckor före uppehållet började men är nu helt bra igen.


– Jag var på is lite innan vi åkte (till Kanarieöarna), men var inte med i träningsmomenten utan åkte mest skridskor, var med på uppvärmningsövningarna och så. Men vi kom hem i går (onsdag) och i dag (torsdag) var jag med för och körde för fullt, säger Krüger.


Känns det som om foten läkt helt nu?

– Ja, det kändes bra idag. Slår jag inte upp det, om inte samma sak (fastnade isen och vred till) skulle hända igen så ska det vara lugnt nu.


Ingen risk att du vaknar svullen och känner av träningen i morgon (fredag)?

– Det ska inte vara det och just nu känns det bra, allt känns som det ska.


Du kan trycka ifrån och göra allt som behövs?

– Ja, det kändes bra. Så går det dåligt sedan kan jag inte skylla på det, säger Krüger med ett skratt.


Värmen och fysträningen på Gran Canaria har gjort honom gott. Han kunde vara med på allt utom en enda sak:


– Ja, vi hade en dag när vi körde fotboll. Då blev jag lite ledsen för då fick jag gå upp för sanddynorna med Timmy, Fimpen och Ragge i stället. Det var inte lika kul, jag hade hellre lirat fotboll, ha, ha.


Ingen risk att du skulle trampa snett när ni knallade om kring där?

– Nej, jag har ju kunnat jogga hemma innan jag åkte och så, så det var inga problem. Och sanden var ganska hårt packad, så det var ingen fara, säger Krüger.


Som väntar rastlöst på den där omstarten:


– Ja, nu är jag sugen! Nu vill man bara lira matcher känns det som.


Exakt hur träningen är upplagd inför omstarten vet han inte mer än att det till att börja med är hårdkörning idag, fredag och lördag.

Det kan eventuellt bli tal om någon juniormatch för att komma igång.

Och han är inte orolig för att sakna matchtempo trots att det blev nästan en månad utan matcher:


– Nej, tempo vet jag inte om det är problem med. Det är mer det här att man ska hitta all tajming och så. Jag ska träna en vecka nu så får vi se. Det kanske funkar direkt eller så kanske det tar några matcher innan man är inne i det. Jag vet inte, det är nog bara att köra på. Vi har ju nästan två veckor (10 dagar) kvar, då hinner man i alla fall köra en hel del träningar på is. Matcherna blir en annan grej, men det får man ta som det kommer. Vi har ju en träningsmatch (mot Färjestad på tisdag, i Örebro) också, säger Krüger.


Men det är inte bara han som var sugen på att gå igång när isträningen återupptogs i dag.


– Nä, det bästa med redan var nog att vi kom bort från det hela lite. Att vi fick vara borta från omklädningsrummet och se lite nya saker. Det bröt av lite så att de flesta var sugna på hockeyn igen. Det märktes att alla var sugna på att komma till Hovet, att komma till omklädningsrummet och få spela lite igen, avslutar Krüger.

7 kommentarer:

Janne sa...

Varför passar inte Dif och SSK och spelar tre-fyra matcher (två hemma och två borta var kanske) mot varandra under uppehållet? Dif för att få in slutspelskänslan och SSK som förberdelse inför kvalserien (där det ju blir match onsdag-fredag-måndag-onsdag-fredag etc.)

Då får de ju samtidigt in lite stålar till klubben också. Även om det inte är mycket så lite grand i alla fall. Många bäckar små...

Marie Hallman sa...

Janne: Det kan man fråga sig. Jag har kollat lite med SSK idag, de har inga träningsmatcher alls och Larsson lät mest förvånad över att någon hade det. Kommer text om det till i morgon.
Att DIF möter just Färjestad har Montén förklarat här på bloggen med att man inte möter varandra något mer i serien före slutspelet. Kanske känns bäst så. SSK och DIF inleder ju för övrigt omstarten med derby, kanske skulle ta ner intresset om de körde matcher före den matchen...

Dan sa...

Jag håller med Janne. Inte minst i SSK:s fall. Nu lirar ju lagen i hockeyallsvenskan för fullt och håller matchtempot uppe. Jag har lirat på hyfsat hög nivå själv (division I) och minns när vi fick ett par matcher uppskjutna och vi fick bara träna i stället i den vecka och hur mycket vi tappade av skärpa och annat och vi lyckades aldrig hämta oss efter det uppehållet och hitta samma spel vi hade innan. Man kan aldrig få samma spets på träning som man får på matcher. Sen säger ju tränarna andra saker men det hör ju till deras jobb såklart att göra det. De vill ju inte gå ut och kritisera sin egen organisation ;-)

Marie Hallman sa...

Dan: Så kan det vara. Absolut. Men Peter lät mest förvånad när han hörde att de andra skulle matcha. Det verkar inte ha varit en tanke ens hos P o P

Peter sa...

Härligt att ingen är skadad i DIF, blir en jäkla konkurrens bland forwards.

FFF - HTB!

Marie Hallman sa...

Peter: Precis. Jag ser verkligen fram emot slutet av serien och slutspelet. Kan bli en kul vår i Stockholm

Marie Hallman sa...

och kvalserien....glömde jag skriva