tisdag 16 februari 2010

Guldgallerfinalister

Vet inte hur många som har koll på Guldgallret, som är HockeyAllsvenskans och Viasats hockeys pris till hockeyallsvenskans bästa junior.

Men nu har fansen röstat fram fem finalister, i slutet av serien, dvs efter OS kommer en jury (Stefan Bengtsson, vd, Hockeyallsvenskan, Jörgen Lindgren, generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet, Rickard Segeborn och Johan Tornberg, kanalchef respektive kommentator Viasat Hockey, Olof Wigren, chefredaktör tidningen Hockey och Tomas Ros, reporter, Aftonbladet) att avgöra vem av de fem som får Guldgallret.

De fem som kan få det är Filip Olsson, back, AIK, Fredrik Pettersson-Wentzel, målvakt i Almtuna, Oliver Ekman-Larsson, back, Leksand, Mattias Ekholm, back, Mora och Marcus Nilsson, center, Troja-Ljungby.

Lite ovanligt att tre av fem av fansens favoriter som är backar. Å andra sidan kunde fansen inte välja spelare fritt utan ville man rösta på en i sitt lag så var det bara att rösta på de av HA och Viasat redan utvalda namnen.

Vinnaren kommer, förutom ett guldgaller att få en check från Viasat på 100 000 kronor som ska gå till den egna klubbens ungdomssatsning.

Inga kommentarer: