söndag 28 februari 2010

Julian Jacobsen: " Första gången i mitt liv som jag får matchstraff på seniornivå"




(Julian Jacobsen var besviken över att hans matchstraff avgjorde matchen men har nu bara tre pinnar mot Rögle framför ögonen. Foto:hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

SSK hade 4-3 och tre minst sagt nödvändiga poäng inom räckhåll.

Då kom matchstraffet som förändrade allt.

– Det var tyvärr det som avgjorde matchen. Jag var så besviken efteråt, säger Julian Jacobsen.


Det har gått en natt sedan det olycksaliga matchstraffet.

Och SSK-forwarden begriper fortfarande inte varför han fick det.


– Alltså det var ju ingenting! Jag pratade med tränarna igår efter matchen om det. Vi kom med ganska hög fart båda två. Han svänger till höger, jag till vänster så vi svänger samma sväng där. Hans ben är nära mig så han ramlar medan jag står kvar. Det var fan Hollywood på det där, säger Jacobsen.


Men jag såg (på sammandraget) att du också flög omkull.

– Jo, det är ben mot ben. Men mer än så är det inte. Jag kanske ska ha två (minuter) för tripping men inte fem och game. Men okej, det går så snabbt så det är kanske så att domarna inte ser ordentligt och när han sedan ligger kvar på isen som om knäet gått av, i fan två minuter. Då blir det så. Men jag har mina ben samlade och att man krockar är sånt som händer under en match. Synd att det tog så illa för domaren, säger Jacobsen.


Som satt och våndades i omklädningsrummet under resten av matchen.


– Jag var så besviken. Och hoppades att det inte skulle kosta oss matchen men det gör det. De gör två mål i pp. (djup suck). Det är fan… vi hade verkligen behövt de där tre poängen. Och hade inte det här hänt så hade vi fått tre poäng, det garanterar jag. Så det var det som avgjorde matchen. Tyvärr.


Vad sa resten av laget när de kom in efteråt?

– Inte mycket. De var jättearga förstås. Men det förstår man ju. Jag bad om ursäkt, det räckte med det. Det är ändå grejer som händer i hockeyn. Och det var faktiskt första gången i mitt liv som jag får matchstraff på seniornivå!


Typiskt att det hände nu då?

– Ja verkligen. Men så är det. Det är bara att jobba vidare. Vi har en match i morgon (måndag). Där SKA vi ha tre poäng, slår den danske forwarden fast.


SSK hade en lättare träning på söndagen där man åkte av sig mjölksyran från lördagsmatchen och började ladda för Röglematchen på måndagen.

Södertälje har blandat och gett mot tabelljumbon. Det blev förlust på över tid (2-3) första matchen hemma, vinst borta (4-1) i andra matchen, förlust hemma (0-3) i tredje och vinst borta (2-1) senast.


Det är med andra ord bortasegrar som varit modellen men den trenden ska brytas nu, lovar Jacobsen.


– Vi funderar inte på vad som HAR hänt. Vi kollar på framtiden istället. Och vi ska vinna varje match nu, det spelare ingen roll vilka vi möter. Vi ska köra hårt för tre poäng i varje match.


Vad talar för er tycker du?

– Först och främst så har vi hemmaplan. Sedan är vi ett bättre lag på alla platser. Vi ska ha tre poäng och är helt klart favorit i den här matchen.


Ni är ju i ett trixigt läge nu där ni inte längre har tabelläget i egna händer. Hur hanterar ni det?

– Alltså, vi tänker bara på det vi kan påverka och det är att försöka vinna varje match. Vi kan inte åka runt och hoppas att Timrå ska förlora sex om vi bara vinner tre utan vi ska gå in och försöka vinna varje puck, göra så gott vi kan för tre poäng i varje match själva.


Och om det blir kvalserien ändå?

– Då tar vi det som det kommer. Då kör vi hårt där. Men nu satsar vi på att sluta som nummer tio och få nytt kontrakt. Det kommer vi klara, det tror jag helt bestämt! avslutar Jacobsen.

COPYRIGHT: www.hockeymedmariehallman.se

10 kommentarer:

Johnny sa...

Vilken skitsnackare. Han och Anja Pärson borde bli tillsammans - båda är ju världsmästare i bortförklaringar. Varför inte bara erkänna att tacklingen var riktigt ful och att straffet var rättvist och att han ska vara avstängd för en sån där ful grej. Men å andra sidan - han är dansk. Vad kan man begära. ALLA VET att danskar inte kan spela ishockey eller begriper sig på spelet. De borde hålla sig till fotboll i stället. Där är de ju ändå skapliga.

Anonym sa...

Julian Jacobsen. Först och främst, din tackling är FUL och tillhör inte sporten ishockey. Det är ren tur och att Josefsson inte spelat klart för säsongen. Att utvisningen sedan avgör matchen tillhör spelet. Var i stället tacksam att du inte gjorde en medmänniska till idrottsinvalid.

Anonym sa...

Julian Jacobsens tackling var inte med meningen, anledningen till den fula tacklingen är att han inte har något i elitserien att göra, lixom gråhns och hallin etc. Dessa herrar hänger inte med och i synnerhet Grålle och Julle.

Tycker det är synd om dessa spelare som får utstå en massa skit som de inte förtjänar, tack vare det att de inte har något på den här nivån att göra. Är fortfarande grymt jävla sur på fitt dansken som gav bort 3 poäng igår fyfan.

Marie Hallman sa...

Johnny & Anonym1: Det är bara inse att det råder delade meningar i frågan beroende på vem man frågar. Det går fort och snabbt ute på isen och avsett om matchstraffet var rätt eller fel så var det som skedde ingen tackling som söktes med flit. Det kan vi åtminstone vara säkra på. Så ful är inte Jacobsen

Anonym 2: Det här om spelarna får stå för dig. Jag håller inte med. Och självklart drog inte JJ på sig ett matchstraff med flit. Alla kan göra misstag, det får man inte glömma.

Sven D. sa...

Hej Marie!
Jag håller med dig att JJ gör inte detta med avsikt! Jag försvarar inte det hela, men jag tycker att straffet blev väl hårt.

Sedan anonym, kan man tycka och tänka vad man vill men man kallar inte någon oavsett vad man tycker som du gör!

Synd att detta skulle inträffa i en match där en tre poängare efter 4 - 3 målet ine kändes helt otagbart!

Det är bara att bryta ihop och gå vidare, än är det inte färdigt, även om det ser mörkt ut!

Peter sa...

Julian borde skämmas efter det uttalandet.


Likaså borde vissa ssk:are göra som skriver lite varstans att Josefson filmade vilket om man inte är blind ser att han inte gör.

Marie Hallman sa...

Hej Sven: Konsekvenserna av det blev i vilket fall väldigt hårda, för hela laget. Bara hoppas att de kan revanschera sig i de matcher som är kvar ohc jag håller verkligen med dig om vad kallar/ inte kallar folk.

Peter: Ja filmar det tror inte jag att han gjorde, det får stå för Julian och de andra som tror det. Jacob brukar inte filma, däremot så känns det som att det var en olycklig händelse på alla sätt och vis och inget medvetet

Bränn dannebrogen! sa...

Ruskigt respektlöst beteende av dansken. Det räcker alltså inte med bentacklingen utan han åker sen fram och skäller på Josefson när han ligger på isen, som om han vet ifall hans knä funkar eller inte då. Att sen följa upp det med beskyllning om "Hollywood", vilken toknolla. Inte värd att knyta Josefsons grillor.

Ren tur som sagt att Josefsons säsong inte är över. De första bytena efter smällen såg inte skridskoåkningen bra ut alls så jag är inte helt säker på att han kommer vara med nu på tisdag.

Tobbe sa...

Jag tycker att det var ett otroligt respektlöst agerande av #40 i Djyrgården, att först spela till sig utvisningen sen fortsätta att spela, skulle det gjort så ont som han säger så hade han inte kunnat fortsätta den matchen!

Kollar man på situationen i slowmotion så ser man att ingen av dom söker kontakten, inte heller så försöker någon av dom att undvika kontakten + att #40 är puckförare så, skyll dig själv #40, kanske satsa på en karriär på teatern istället?!

Marie Hallman sa...

Dannekrogen och Tobbe: Jag tycker inte att det är så konstigt att de båda ser det ur varsin synvinkel.
Jacob hade ju vansinnigt ont när det hände, att han sedan kan spela vidare är ju bara bra.
Att de sedan är oense om vad som hände är väl helt naturligt. Var mycket känslor i matchen, som gällde mycket för båda lagen.