tisdag 2 februari 2010

Skön inställning...

De flesta som har sett en hockeymatch i Södertälje har hört talas om SSK:s kulturcoach Mankan Nilsson.
Även motståndarna och deras fans.

Mankan brukade fram tills för något år sedan sjunga nationalsången med ett för all framtid oöverträffat avslut med känsla och innerlighet som få kan prestera.
Hans kärlek till SSK är total även om det är ytterst sällan han tar ton i Templet numera.

Nu har Mankan råkat ut för en olycka och slitit av ett fäste till främre lårmuskeln och vistas på rehabhem, tampas med gips och en gåstol. Men får inspiration att ta sig tillbaka genom sin kärlek till hockeyn.

Så här skriver han själv i ett öppet brev på LT.se
" Fem veckor i gips, jag får kraft av SSK, jag får kraft av att tänka som en idrottsman och aldrig ge mig. Jag vill skänka er den kraften, hela laget. Jag längtar efter er, dofterna, kampen, kärleken till att vara ett lag. Ni klarar det här och jag klarar det här, vi klarar det här. "

Jag tycker det är beundransvärt att Mankan håller humöret uppe och tycker det är underbart att man kan finna styrka i det man gillar mest, det vill säga hockey.

Och skickar här en krya på dig! och pepp till dig! kram till Mankan.

SSK spelar för övrigt en utbruten match ur lördagsomgången i dag, tisdag, mot Linköping hemma.

Skumt spelschema det här, men kan jag kan garantera att Mankan håller en tumme på rehabhemmet i Väsby för SSK- seger i kväll.

SSK har ju fortfarande chansen att först och främst ta sig upp på fast mark. Är bara tre pinnar dit. Väl där är det en bit (sju poäng) upp till slutspel men än är det inte kört och frågan är vem som har nerverna på rätt ställe när det nu hettar till med bara 10 omgångar kvar.

Jag åker till Templet i kväll, kommer matchrapport och snack senare ikväll därifrån.

7 kommentarer:

Christian sa...

Att matchen mellan SSK-Linköping är flyttad är lite märkligt. Tror inte det är något annat som är bokat i AXA Sportcenter på lördag som gör att matchen måste flyttas. Ev kan det vara att Canal+ vill sända en match på tisdag och därför flyttat ut denna match från lördagen.

Olle Qvennerstedt sa...

Marie.

Din ömsinta berättelse om Mankan värmer, tänk om alla var som han, med hjärtat på rätt ställe och laget som läkande medicinsk rehab.

Genom Maries blogg: Krya på dig Mankan, SSK grejar det här med din hjälp. Och lite egen kraft också.

Sven D. sa...

Hej Marie!

Skönt och läsa om Mankan, hoppas att laget får mycket energi genom honom och alla andra sanna SSK:ares tankar ikväll!

Väntar på dina kommande intervjuer.

SSK-Hasse sa...

Helenius känns som ett frågetecken. "Täcker mycket nät" har det sagts om honom. På det första målet täckte han inte övre delen av målet och vid det andra målet så täckte han ju knappt något alls, låg och simmade på isen. Hade varit bättre att fortsätta ge gemytlige Bjurling chansen i stället för denna finländare som känns som en rejält tveksam värvning och som inte verkar felscoutad.

Anonym sa...

Hasse (suck)
Du glömde nämna att Helenius räddade en straff och ytterligare tre frilägen. När ska du fatta att elithockey inte handlar om att vara gemytlig? Alla som kan nåt om hockey ser att Riku är en mycket bättre målvakt än både Bjurling och Pontus. Somna om!!!

Marie Hallman sa...

Christian: Jag tror att den här luckan som blev beror på Champions League, återigen. Att det skulle varit finalspel nu, sedan blev det ju inget CL och då blev det en märklig lucka här. Och så flyttade man en match från lördagen för att det inte skulle bli total stiltje, dvs så att C+ hade något att sända...

Olle: Visst är han skön Mankan! En klar inspirationskälla.

Sven: Jag hoppas någon har läst upp texten för laget. Den fanns i matchbladet med. Det är som Jonas Liwing sa häromdagen. "Hockey är ju roligt - man kan glömma det ibland"

SSK-Hasse: Jag tycker man ska ge Helenius lite mer tid. Inte helt lätt att ställa om från ett helt annat spel i AHL, från direktskott till passningar framför mål (se artikel) med mera. Sedan är ju Bjurling skadad så han är borta till OS uppehållet till att börja med. Pontus tyckte jag gjorde två bra matcher men jag tror Riku kan bli en hit bara han får lite tid på sig.

Anonym: Bra noterat där. Helenius gjorde en hel del bra också ävenom han var självkritisk efteråt (se artikel även där).

Marie Hallman sa...

Hej Sven! Mankan är grym! Tog lite tid men nu finns en lång intevju med Riku :D