måndag 8 februari 2010

Koll på andra sidan pölen: Kalasvecka för Jhonas som tog fjärde nollan

(Jhonas Enroth tog säsongens fjärde nolla, den sjunde totalt i AHL. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/ARKIVBILD från i somras)

Det har varit en riktigt fin vecka för Jhonas Enroth borta i Portland.
Han inledde med att endast släppa ett skott när Portland, i tisdags, slog Manchester hemma med 6-1.
The one and only mål kom efter bara 39 sekunder, lustigt nog. Men sedan höll Jhonas tätt och tog totalt 37 av 38 skott och blev third star i matchen.

På fredag blev det ny seger, 3-0 mot Providence borta och därmed Jhonas fjärde nolla för säsongen och hans sjunde nolla totalt. Vilket alltså innebär att han har nytt personbästa i nollor i AHL nu.

Nollan var dessutom Jhonas andra raka mot Providence borta, eftersom han höll nollan mot dem den tredje januari också.

Jhonas fick 38 skott på sig i den här matchen, tog (såklart) alla och blev first star i matchen.

Den förre SSK-keepern är nu nia i målvaktsligan, han har 92 i räddningsprocent, har släppt in 2,34 mål per match i snitt, har 20 wins, 14 losses på 35 matcher.
Portland hade match i lördags också men då fick Jhonas stå vid sidan av i båset.

Danne Larsson kämpar å sin sida på i Grand Rapids.
Danne fick sköta båsdörren i onsdags och i lördags.

Men i fredags stod han och fick en seger mot sig då Griffins vann med 6-3 mot Toronto hemma. Danne tog 19 av 22 skott.
Han höll nollan i första och andra perioden och släppte sedan tre mål i tredje perioden men vinst blev det ju ändå.
Skönt för Danne, som dessutom fick se Griffins förlora under de två matcher som han fick stå i båset i veckan.

Måste även nämna att Robin Figren fick in sitt andra mål för säsongen i lördags. Han gjorde det andra av sex Bridgeportmål när Bridgeport vann med 6-4 över Manchester hemma.