lördag 6 februari 2010

Stefan Ridderwall: "Vi krigade hårt, det vann vi på"


Ridderwall, imponerad över Foppas vilja att vinna. Foto: www.hockeymedmariehallman.se /ARKIVBILD)

Utsålt på Hovet för sjätte gången i år.

Och ny seger över Modo.

– Vi krigade på bra, säger Djurgårdsmålvakten Stefan Ridderwall.


Som fick en hel del att göra mot Övikslaget.


– Det var ganska mycket utvisningar och då är de (Modo) rätt skickliga. Men det var en svår match att analysera, lite flängig, mycket fram och tillbaka men det löste sig till slut.


Flängig?

– Ja, mycket fram och tillbaka, inte så strukturerat som jag tror att tränarna vill ha det, ha, ha. Men säkert kul att titta på för fansen. Men vi krigade hårt hela matchen, det vann vi på, säger Ridderwall.


Som har fått stå i båset de fyra matcherna före lördagsmatchen.


– Jag har tränat på bra. Och så har det varit från match till match, att de har sagt att det är en fingertoppsgrej vem som varit hetast just då. Som de har sagt så har det varit hugget som stucket inför de två senaste. Jag har spelat bra på träning och visat att jag är sugen. När man får chansen så gäller det att ta den.


Det var väldigt mycket snack om Foppa inför matchen. Hur märkte du som målvakt av honom?

– Det är klart att det märks när han är på isen, speciellt när det är pp. Det är en spelare som är i en klass för sig. Sedan kom han inte loss som han hade hoppats på kanske. Vi låg på bra där. Men man märker att han ligger på en nivå som ingen annan ligger på. Det är ganska imponerande att se på, säger Ridderwall och fortsätter:


– Du vet ju vad han kan, man är mer beredd när han har pucken, går på hårdare och man ser i alla han gör, det är nästan omöjligt att ta pucken ifrån honom. Det är svårt att förklara men han gör allt riktigt bra.


Hur mycket pratade ni om innan om att ta bort honom? Han brukar ju bli bättre ju argare han blir?

– Ja, ha, ha vi snackade mest som vi alltid gör. Att vi alltid ska ligga på motståndarnas toppspelare. Men i dag var det mer att ligga på Näslund och Sundström. Foppa är så svår att komma nära inpå. Visst tjurar han ihop då och då men han presterar ändå på isen. Är svår att psyka bort, han har väl fått en del träning på just det. Vi försökte ligga på men inte reta upp honom för mycket, man vet ju att man kan väcka en björn som sover, ha, ha, ha, skrattar Ridderwall.


Som är imponerad av inställningen:

– Han brinner så. En annan kan ju tänka att fan kan du sluta gnälla någon gång! Men han krigar i varje byte. Det kan man inte ta ifrån honom. Det är ju inte bara att han spelar, han orkar brinna för att vinna fortfarande. Det är imponerande.


Men nog om Foppa och tillbaka till Djurgårdens spel.


Vad gjorde skillnaden i dag? Förutom att ni krigade hårt?

– Jag vet inte men… vi hade ju två mål i öppen kasse också (i slutminuterna). Men det är hårt jobb, vi åker mycket skridsko. Det är dagens vinnarrecept. En gedigen laginsats helt enkelt.


Färjestad förlorade så ni tog tillbaka tredjeplatsen, hur skönt är det på en skala?

– Jävligt skönt. Det är där vi ska vara! Egentligen är ju slutspel målet, vi har sagt att det inte spelar någon roll var vi hamnar men det är klart att har man chansen så är det, det bästa. Så att man slipper börja med att möta HV och Linköping.


Men är det inte dags att ändra målsättning nu när ni legat i toppfyra så länge?

– Jo, men alltså… det gäller att behålla ödmjukheten. Bara för att vi ligger där vi ligger så kan vi inte sväva i väg och snacka om att vinna serien. Vi har sagt att vi ska till slutspel.

Sedan går vi alltid in för att vinna, det är alltid tre poäng som gäller och håller vi den inställningen så slutar vi där vi är nu, säger Ridderwall.


Djurgården ligger nu väldigt bra till för att kunna börja planera slutspelsresorna.

Det är tjugo (!) poäng ner till nionde platsen. 27 pinnar kvar att spela om en i praktiken krävs det bara ett par segrar till för att slutspelet är spikat och klart.


Men Stefan Ridderwall vill ändå tagga ner slutspelssnacket:


– Klart att vi ligger bra till men ändå. Det är nio macher kvar! Men visst, förmodligen så har vi en kvartsfinal där.


Hovet var utsålt igen. Bra tryck?

– Ja, grymt tryck! Modo hade också en liten klack med sig… men det var riktigt bra tryck från våra fans och det är alltid jävligt roligt när man får spela inför så mycket folk, säger Ridderwall.


Närmast väntar bortamatch på måndag mot HV71, sedan är det dags att packa ner badbrallorna och träningsdojorna och dags för en vecka i solen, när hela A-laget åker iväg till Gran Canaria med avfärd onsdag.


– Det ska bli riktigt skönt. Vi har en match innan men sedan när vi har plockat tre poäng i Jönköping så ska det bli skönt att få åka iväg ett tag. Det är sällan man får göra det under säsong men det kan bli en extra boost inför slutspelet.


Blir det inte konstigt med en sån resa mitt i allt?

– Nej... visst det är inget man är van vid men det är väldigt uppskattat att få lite sol, lite energi. Det ska bli grymt att få vila upp sig lite. Och när vi kommer hem, då är det ju två veckors stenhård träning som gäller! Avslutar Ridderwall.

Inga kommentarer: