söndag 14 februari 2010

Framtiden har visat upp sig...

... och jag tänker då på Damkronornas unga, duktiga tjejer som verkligen klev fram natten till i dag när Sverige vann med 3-0 mot Schweiz i OS-premiären.

Det gamla gardet - Rooth, Martin (som höll nollan), Andersson, Rundqvist med flera gav en fin stabilitet till spelet.

Men det var de yngre tjejerna med Tina Enström, Frida Svedin Thunström och Isabelle Jordansson (alla födda -91) som verkligen klev fram och visade att det finns en framtid för Damkronorna.

Känns bra, ett tag undrade man ju om det skulle dö ut helt när -79:or som Rooth och Holst började fundera på att runda av (nu vet jag inte om det gör det, men ändå), men visst finns det bra spelare bakom som kan ta över.
Kul tycker jag.

De svenska målen gjordes av Danijela Rundqvist, Tina Edström och Erica Udén Johansson.

Känns extra kul att Danijela Rundqvist gjorde en kanonmatch. Hon lägger ner enormt med tid och pengar på sin hockey, har stått lite i skuggan av Rooth och Holst men är tuff framför mål och har en vilja som få kan matcha. Och är verkligen väl både cred och framgång.

Sverige spelar nästa match natten mellan måndag och tisdag och möter då Slovakien. Vinst där och semifinalplatsen är säkrad. Bara ösa!

2 kommentarer:

Jimmy sa...

*gäsp*
Om de tog av visiret, började tacklas och kunde trycka upp tempot rejält, då hade man kunnat känt någorlunda intresse. Nu somnar man ju av tristess. Ju mindre uppmärksamhet de får - desto bättre. Då kanske de antingen lägger ned för gott eller så inser dem att det måste till förändringar gör att göra sporten mer attraktiv för som den ser ut idag är det inte mycket att hänga i julgranen.

Marie Hallman sa...

Jimmy: Håller med om galler och tacklingar men jag vet att tjejerna själva vill få bort galler och ta in tacklingar. Det är gubbsen som spjärnar emot, gud vet varför....