torsdag 4 februari 2010

Kristofer Ottosson: " jag har nog gjort illa ett ledband i knäet"

Djurgården spelade ut Färjestad i två perioder.

Men fick ändå bara en pinne med sig hem.

– Vi borde ha avgjort matchen där (i de två första perioderna), säger Kristofer Ottosson.


Det var han som gjorde Djurgårdens två mål under ordinarie speltid. En, efter ett fint inspel framför mål av Marcus Nilson och Andreas Holmqvist och ett efter en fin soloraid genom hela Färjestadsförsvaret.

Sedan tvingades han kliva av, med en knäskada.


– Vi var två som ramlade och krokade ihop. Jag kom fel där, vred knäet så jag har nog gjort illa ett ledband i knäet, säger Djurgårdsforwarden.


Kristofer Ottosson hade samma skada för några år sedan. Då tog det två-tre veckor för honom att komma tillbaka.


– Om diagnosen är rätt ställd så tar det ett par veckor, par tre kanske. Så det blir väl att jag kommer tillbaka efter OS. Så det här uppehållet kommer lägligt, det är bra att det kommer nu annars hade det kanske blivit ett par matcher till.


Hur säker är du på att det är ledbandet och inget annat?

– Nja, det är nog 99 procent säkert. Vi undersökte knäet efteråt. Det ska möjligen vara om det inte är så farligt då, om det i stället känns bättre i morgon (fredag). Det är nog inte så mycket att hoppas på tyvärr. Men det vet man först i morgon med svullnaden och så.


Det är ingen risk att skadan är värre än ledbandet?

– Nej, det tror jag inte, så illa ska de inte vara. Knäskador är så vanliga, jag har haft den här sorten förr och teamet runt laget känner till de här skadorna väl. De vet vad det handlar om, så det ska mycket till för att de ska ta fel på det, säger Ottosson.


Nu väntar någon dags vila och lättare rehab som naprapaten Christian Schumacher tar beslut om, sedan blir det väl cykel igen, konstaterar Djurgårdsforwarden.

Att Djurgården tappade två poäng sved minst lika mycket som knäskadan.

Blåränderna dominerade de två första perioderna stort och vann skotten med 12-4 i första och 20-8 i andra.


– Det gjorde vi. Att det stod 2-1 inför tredje var snälla siffror för Färjestad. Där kom de billigt undan. Vi hade många chanser och borde ha avgjort matchen. Men det gjorde vi inte. De kommer tillbaka i tredje och lyckas vinna i förlängningen.


Hur är det möjligt att dominera så och ändå förlora?

– Men vi gjorde en ganska bra tredje period ändå. Det var bara ett mål (upp till 2-2). De gjorde det där målet som krävdes och fick pp i förlängningen. Och avgjorde. Jag tycker ändå att vi spelar bra i tredje, vi tappar inte spelet utan fortsätter skapa, sedan fick de det där målet, sedan blev det som det blev.


Djurgården fick en straff emot sig i förlängningen. Den tog Gustaf Wesslau.

Ottosson stod inte så bra till att han såg vad som hände:


Men jag tror det var friläge och att deras spelare blev fälld. Sedan lade (Djurgårdsbekantingen) Dragan Umicevic straffen. Som alltså Wesslau tog.


– Om straffen var bra? Jag vet inte, ha, ha. Men det blev ju inte mål så då var den nog inte bra. En bra straff går alltid in i mål...


Färjestad fick kort efter straffen ett pp, då Djurgården fick en interferenceutvisning emot sig,


– Jag såg inte det läget, var för långt ifrån, så det har jag ingen åsikt om. Men jag tror det var ett backskott och styrning i alla fall, I fyra mot tre, berättar Kristofer Ottosson.


Djurgården har haft svårt mot Färjestad och bara vunnit en av fem matcher mot Karlstadlaget den här säsongen.


– Det stämmer. Vi ledde ju med 2-1 (borta 1 december) till exempel men tappade poängen då med i tredje. Men det är så det har varit, vi har spelat bra men de har ändå fått med sig alla poängen.


Hur viktigt är det, inför ett kommande slutspel att ha vunnit på motståndarnas hemmaplan också?

– Åh jag vet inte. Vi har ju inte blivit utspelade. Hade vi blivit det över fem matcher, så hade det laget om vunnit alla matcherna haft övertag. Men så har det inte varit. Får vi möta Färjestad (i slutspelet) så har de inget övertag rent spelmässigt. De har förvisso vunnit de flesta matcherna men spelmässigt så har vi varit väl så bra som dem.

Färjestad gick om och ligger nu en poäng före, på tredjeplatsen, medan Djurgården fick finna sig i att gå ner en plats till fjärdeplaceringen.


– Det var väl en konsekvens av att de vann matchen. Men annars så tittar vi inte så noga på tabellen. Det är vår egen insats som vi fokuserar på, Gör vi det under de matcher som är kvar, så tar vi tillbaka den där tredjeplatsen igen. Gör vi inte det så är det ingen stor grej att komma fyra heller, konstaterar Kristofer Ottosson.


Som ser fram emot lördagen då Modo kommer på besök på Hovet. Det är utsålt den matchen, men frågan är om Foppa kommer vara med eller inte.

Han drog enligt uppgifter i media ena fingret ur led på torsdagen då Modo förlorade mot Luleå.


– Jasså. Där ser man. Men jag tror det kan bli en bra match ändå. Det är ju fullsatt! avslutar Ottosson med ett skratt.


Djurgårdens möten med Färjestad den här säsongen.

10/10 Färjestad (borta) Ridderwall 91 % Förlust 1-2

21/11 Färjestad (hemma) Wesslau 94 % Förlust 0-1

1/12 Färjestad (borta) Ridderwall 88 % Förlust 2-4

2/1 Färjestad (hemma) Ridderwall 91,7 % Vinst 3-2

4/2 Färjestad (borta) Wesslau 86 % Förlust på övertid.2-3

6 kommentarer:

rickard sa...

"Djurgården har haft svårt mot Färjestad och bara vunnit fyra av fem matcher mot Karlstadlaget den här säsongen."

Ganska höga förväntningar på DIF om 4 av 5 mot regerande mästarna är att "ha det svårt"... ;)

Marie Hallman sa...

rickad: ah sorry. trött, trött i natt, lyckades vända på det. har förlorat fyra av fem ska det ju vara och bara vunnit en. jag ska ändra, tack för påpekandet!

Anders sa...

Visst blir man lite leds att DIF inte lyckas tvåla till FBK. Känns som att FBK alltid har det där extra lilla flytet med sig i matcherna mot DIF. Oftast lyckas deras målvakt stå på huvudet och ta i princip allt som Rahm igår medans Wesslau återigen inte lyckades göra de där matchavgörande räddningarna. Hoppas på revansch i slutspelet :-)

Marie Hallman sa...

Anders: Ja. Var lite kul när jag frågade Ottosson om det var tungt mentalt att ha 1-4 på Färjestad. Han förstod överhuvudtaget inte ett dugg av vad jag menade. Vaddå??? Liksom. Bådar ju gott , ha ha

Anders sa...

Marie; Ha ha ja det där bådar ju onekligen gott inför slutspelet. Det skulle ju inte förvåna mig alls om FBK dyker upp som motståndare i en ev semifinal!! Då är det revansch som gäller!!! :-)

Marie Hallman sa...

Anders: Precis.