onsdag 17 februari 2010

AIK-Växjö 3–1 (2-0, 0-1, 1-1)

Plats: Hovet.

Publik: 2 200 (Men stämde det??? Såg verkligen fler ut, jag gissade på 3 000 i alla fall).


Matchen: MMM+ (seg andra men första och tredje bjöd på bra underhållning)

(FOTO: www.hockeymedmariehallman.se)

Kvällens ....


.... psykning: AIK har emellanåt låtit motståndarna åka in genom borgen. Men inte den här kvällen. Växjö fick ta den långa gången runt kortsidan och in på långsidan för att ta sig ut på isen, samtidigt som publiken buade ut gästerna.


.... spagaträddning: Växjö hade en puck som dansade på mållinjen både en, två och tre gånger. Christopher Heino Lindberg räddade den första, de två andra lyckades AIK-backen Andreas Jungbeck sitta i vägen för när han gled ner i någon slags spagat på mållinjen. Starkt.


... soloåkning: Mikael Österberg brukar ett, max två mål per år. Nu kom det tredje för säsongen vilket är personligt målrekord som senior för ”Öset”. AIK-backen soloåkte över hela isen, höll undan för en uppvaktande Växjöspelare och styrde iskallt in pucken till 1-0 mellan benen på Viktor Fasth. Fast själv hävdar han att det bara var tur. (se artikel)


(FOTO: www.hockeymedmariehallman.se)

.... precision: Dick Tärnström har inte gjort mål hemma på över en månad men nu satt pucken där efter ett slagskott som gick via stolpens insida och in. Snyggt.


... friläge: Växjös Johan Markusson kom in efter en utvisning och fick på klassiskt sätt ett friläge men kunde inte överlista Heino i AIK-målet.


... stolpe ut: Var väldigt nära 2-2 när Växjö hade ett skott i mittenperioden som gick Heino, stolpe och ut. Inte många millimeter till godo där.


(FOTO: www.hockeymedmariehallman.se)


...godbit: Mattias Becks snurrfint som samtidigt blev en passning till Richard Gynge som satte 3-2 målet till AIK var en riktigt läckerbit att suga länge på.


... målvrål: Få ser så glada ut som Richard Gynge när det blir mål. Armarna upp och ja, ja, jaaaaaa mot fansen. Roligt att se från en av svensk hockeys mest allra, allra mest ödmjuke poängmaskiner.


(FOTO: www.hockeymedmariehallman.se)

... målvaktsbyte. AIK gjorde det förra hemmamatchen, nu var det Växjö som passade på att göra ett målvaktsbyte i slutminuterna för att hinna pusta lite och få extra tid för taktiksnack då lagets timeout redan var använd. Målvakterna tog dessutom vääääääldigt lång tid på sig för att göra bytet, sedan stod inbytte Oskar Ahlstenfelt mindre än 20 sekunder i kassen innan Växjö plockade honom. Jag frågade Växjötränaren om han var inspirerad av AIK:s manöver förra matchen men den hade han inte sett. Det var tydligen en av spelarna i laget som kom med förslaget.


... benparad Kom 19.06 in i tredje då Christopher Heino-Lindberg rutinerat gjorde en fin benparad som innebar att AIK fick alla tre poängen med sig.

(Bolton på is? FOTO: www.hockeymedmariehallman.se)


... kommentar: Kan inte låta bli, det lät för roligt detta, när en av åskådarna först kallade en Växjöspelare för Michael Bolton och sedan ropade att ” 80-talet ringde och ville ha sin frisyr tillbaka”. Stor humor!

4 kommentarer:

Hans sa...

Härlig vinst idag! Laget kan verkligen när dom vill och de verkar ha fått bra fart på skridskorna nu rakt igenom. Skall egentligen inte klaga en dag som idag men om något ska nämnas kanske (mål)skyttet borde vässas lite inför en eventuell kvalserie. Tycker det var rätt många chanser (inkl ribbträffen i sista) som gott kunde renderat i några mål till. Däremot fungerade både checkingen och de snabba uppspelen riktigt bra och det är extra kul att se killar som Henke Eriksson och Beck äntligen kliva fram i gammal god form. Dom är verkligen nyttiga för laget så det behövs mer av den varan framhöver.

Slutligen glömde du att nämna domaren som gjorde en av de bästa insatser jag sett på länge!! (Det är inte ofta man skriver en sån sak). :)

Hans sa...

Måste bara ta en sak till. Det där med publiksiffran. Det är inte första gången det känns som minst 3.000-3.500 pers men där det rapporteras in en publiksiffra runt ynka 2.000 pers? Hela den grejen luktar fisk tycker jag. Så mycket som jag varit på Hovet kan jag inte ta så fel, så ofta. Det där är absolut en fråga för en "grävande hockeyreporter" att ta tag i!

Om det nu inte har med hyran av hallen att göra kontra antal i publiken (för hyran betalas väl i nivåer beroende på hur många som kommer, eller?) - för då fortsätter vi att mörka frågan gentemot utsugarna på Arenabolaget. ;)

Peter sa...

Verkar som inte scannern inte fungerar på Hovet heller när gnaget spelar, samma sak verkar det vara på råsunda...

Marie Hallman sa...

Hans och Peter: Jag fattar verkligen inte hur det kan bli sådär.
Det här med att betala per åskådare, TROR jag att AIK gått i från. Så var det förr, att passerade de och DIF en viss gräns så fick de betala per åskådar men DIF har det ite så längre.De har en fast klumpsumma per match oavsett antal åskådare och det har jag för mig att AIK har också.

Men märkligt är det ju. Jag kan ta gift på att det var närmare tre än två tusen pers där...

Håller med dig hans om spelet. Inledningen av andra perioden var förvisso ett bottennapp från AIK men sedan tog de ju tag i det och ettan och trean var det riktigt bra spel.

Det var Tomas Andersson, elitseriedomaren som dömde men jag tyckte han släppte lite väl konstiga saker men domarna kan man diskutera i evigheter, jag avstår det helst ;)