tisdag 23 februari 2010

Förlust i träningsmatchen: "Men bra att få en match i kroppen innan man kommer in i allvaret igen"
(Andreas Engqvist gjorde två av Djurgårdens mål när DIF förlorade med 3-4 i träningsmatchen mot Färjestad. Fotot: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Fyra dagar (tre om ni läser det här på onsdagen) kvar till omstarten i elitserien på lördag.

Djurgården träningsmatchade mot Färjestad i Örebro för att få upp farten.

Och även om det inte gällde vare sig titlar, kontrakt eller priser så var det ändå lite prestige i matchen:


– Jo men det är det väl alltid! Det är bra att ha en sån här match efter ett uppehåll. Det var skönt att komma igång inför omstarten, säger Andreas Engqvist.


Hur kändes det i kroppen efter uppehållet då?

– Det kändes bra, men det var väl lite ringrostigt på alla håll, både för dem och för oss, he, he. Men det blev bättre spel ju längre matchen gick i alla fall.


Hur sega är ni nu egentligen?

– Nja, vi hade väl en vecka när vi inte stod på isen men sedan har vi kört på. Det har känts bra. Det kan ju vara lite sådär i tajmingen i spelet och så, att sånt är lite rostigt men man kommer in i det ganska snabbt, säger Engqvist.


Färjestad inledde bäst med två mål på de tre första minuterna. Michael Holmqvist reducerade efter 5.32, men en minut efter det satte Emil Kåberg 3-1 för värmlänningarna.

Andreas Engqvist såg sedan till att både reducera (2-3) halvvägs in i andra och kvitterade sedan halvvägs in i tredje. Exdjurgårdaren Dick Axelsson avgjorde dock 1.07 från full tid.


Berätta om målen?

– Vid 3-3 fick jag en bra pass av (Marcus) Krüger. Jag fick ganska öppet läget i slottet, gick förbi deras målvakt och la in pucken. Vid 2-3 målet var det en retur från (Jacob) Josefson. Så det var skönt, säger Engqvist.


Krüger och Mathias Tjärnqvist var ju tillbaka ja. Hur såg dem ut?

– De såg bra ut. Har varit borta ganska länge men såg pigga ut båda två. De blir en bra förstärkning inför slutet av serien och det som kommer sen…


Tjärnqvist åkte (tillsammans med Färjestadsforwarden Dragan Umicevic) ut två minuter för roughing på slutet. Var han het?

– Ja, han var lite het, ha, ha, ha. Nä men det var inte så farligt. De stod mest och snackade tror jag.


Smällde Tjärnqvist på som han skulle? Han sa ju att han skulle gå för fullt trots att det var träningsmatch?

– Jarå, det såg bra ut. Han var pigg och försökte smälla på lite, såg bra ut. Mackan såg också bra ut, det är perfekt.


Och så var det såklart Dick Axelsson av alla som avgjorde?

– Ja, såklart, ha, ha.


Det var enligt Färjestads hemsida ett ”fantastiskt skott i krysset”


– Jasså, men jag missade faktiskt det målet, he, he. Nä men han är ju en riktig målskytt så det är ju… han har ju näsa för att göra mål.


Okej. Vad har ni för nytta då av en sån här match?

– Nämen när man har varit ledig så tar det lite tid att få tillbaka spelet som vi hade innan vi gick på semester. Det kan vara tufft att inte ha spelat någon match, att komma in på slutet nu när det är så viktiga matcher som det är utan att ha spelat på ett tag. Så det var bra att få en match i kroppen innan man kommer in i allvaret igen, avslutar Andreas Engqvist.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Resultate känns oviktigt..Viktiga var att få igång laget och särskilt Tjärna, Otto och Krüger som har varit borta länge.

Marie Hallman sa...

Anonym: Absolut, visst är det så. Skönt att Krüger fick spela fram där. Kul att Tjärnqvist verkar ha kunnat gå för fullt. Ska bli väldigt spännande detta.