lördag 20 februari 2010

Daniel Bång: "En intränad brunkarvariant, ha, ha"


(Richard Gynge och Daniel Bång, gjorde två mål vardera mot Troja-Ljungby. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Han inledde med att missa ett friläge.

Revanscherade sig med två mål, varav ett avgjorde matchen:

– Det blev ju jävligt bra till slut ändå, säger Bång med ett leende.


AIK krossade Troja-Ljungby med hela 8-0 senast lagen möttes på Hovet i november.

Men, lördagseftermiddagens fajt blev allt annat än en enkel seger.


AIK körde något slags eget berg och dalbanerace och varvade kanonspel med riktigt bleka insatser, tog ledningen och tappade den, fick ett ryck och spelade ut Troja för att sedan falla tillbaka och sätta sig i knäet på målvakten Christopher Heino-Lindberg.


– Ja, det svängde fram och tillbaka och jag tycker vi ger bort matchen… eller ger bort matchen gör vi väl inte, för vi vann ju men vi ger bort några mål. Släpper in dem lite för mycket och låter de få enkla mål på oss, analyserar Bång.


Varför blir det så?

– Vi jobbar inte ut situationerna helt, är där men ändå inte. Gör det inte klart. Men varför vi inte gör det vet jag inte.


Daniel Bång var nära att näta redan efter någon halvminut, kom fri men missade och dunkade argt klubba i isen.

Men mål blev det, om än senare. 20 sekunder in i andra fick han jubla åt sitt 1-0 mål.


– Jag ser att Gynge ska bryta in framför mål, tänkte att det var bra att komma där bakom om pucken skulle titta fram där. Och det gjorde den, den låg där vi stolpen, så det var bara att lägga in den, säger Bång med ett skratt.


AIK-forwarden fick dessutom avgöra matchen då han i spel fem mot tre, gjorde det avgörande 5-4 målet med 3.35 kvar till full tid.


– Vid andra stod jag vid ena stolpen och lyckades brunka in pucken. Ett skitsnyggt mål, säger Bång och brister ut i skratt innan han fortsätter.


– Nä, så snyggt var det väl kanske inte, var mer ett brunkarmål men det räknas ju som mål det också.


Ni hade ledningen flera gånger, hade 4-2 så blev det 4-3 och 4-4 med drygt åtta minuter kvar till full tid. Vad tänkte du då?

– Nä men vi försökte väl få igång laget. Skrika till varandra att ”kom igen nu boys!” och ”dags att vakna!”. Då får de en utvisning, sedan har vi lite tur att de får en till (för puckout) så att vi får spela fem mot tre i nästan två minuter (1.42 för att vara exakt) och hänger dit femman. Det blev ju jävligt bra till slut ändå, he, he.


Jag såg att ni ställde er i en liten klunga så fort Trojaspelare nummer två åkte ut. Vad sa ni till varandra?

– Vi sa bara att ”ta det lugnt nu. Nu har vi gott om tid att avgöra det här”, vi hade ju nästan två minuter så vi skulle ta det lugnt och göra det vi hade tränat in, göra vår specialvariant, ha, ha.


Men det där var väl inget intränat?

– Jo, ha, ha. Näää jag skojar bara, eller varför inte. En intränad brunkarvariant! Säger Bång med glimten i ögat.


Nu har ju Troja-Ljungby ryckt upp sig på slutet, tagit en rad segrar och även slagit serieledarna Leksand borta, men senast de var här så vann ni ju med 8-0 över dem. Nu är de nära att sno åt sig poängen, hur kan det vara sån skillnad?

– Jag vet inte men … vi gör ingen bra match idag, det gör vi inte. Sedan har de fått ordning på sitt spel, de gör det bra får man ju säga.


Segermålet kan visa sig bli ett av Daniel Bångs viktigaste i karriären då segern innebär att AIK ligger kvar på andra plats även om jagande Almtuna, Växjö och Malmö vinner sina respektive matcher i omgången (som spelas klart på torsdag. På måndag är det full omgång).


Och Bång har, som ni som brukar läsa bloggen redan vet, tung koll på tabellen:


– Ja, det är jäkligt tajt nu så det målet kan bli jäkligt viktigt. Vi vet att lagen efter är nära, så varje match är viktig. Men vi har sagt att vi måste försöka spela vårat spel och försöka vinna så många matcher av de (fem) som är kvar och inte fokusera allt för mycket på tabellen, avslutar Bång.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bäng Bång blir Bong! Grymt! Det var en skitseger idag men det var en SEGER!! Härligt (och viktigt) att killarna tog sig i kragen när det väl gällde - men nästa Bång(?) blir dom inte räddade av en dubbeltvåa.

Marie Hallman sa...

Anonym: Alla segrar räknas ju... oavsett om hur de ser ut men visst, AIK måste ta sig i kragen om det ska bli kvalserie och sedan ett steg till...

Anonym sa...

Tack föe en superbra artikel !