torsdag 4 februari 2010

Måstematch nummer 46...

... SSK har ju sagt att de har spelat måstematcher hela säsongen.

Men med bara nio matcher kvar för SSK (och LHC, tio matcher för övriga) är det mer måste än det varit sedan senaste kvalseriematchen förra våren.

SSK har tre poäng upp till fast mark, med en match mer spelad än tian Timrå. Nu finns det inget att be för, inget utrymme för att "studsa tillbaka i nästa match". Det är poäng som gäller, eller planering för kvalserien. Thats it.

SSK tar emot Brynäs som har en fin formkurva och som nu har hittat ett vinnande, och ursäkta uttrycket jävligt tajt, försvar kombinerat med spetsraider från spelare som Stephen Dixon och Eero Somervuori.

Blir tufft detta men SSK har ju desperationen som bränsle, så det borde gå,
Riku Helenius gör sin tredje raka match i SSK-målet.
Brynäs har seriens bäste målvakt, Jacob Markström i mål.
Copyright: www.hockeymedmariehallman.se

**********************

Djurgården är i Karlstad. Om det inte infaller något totalt psykbryt i laget under de tio matcher som återstår så blir det slutspel. För DIFs del handlar det nu om att befästa en plats bland de fyra som får hemmafördel och att visa vem som har övertaget inför tänkbara slutspelsmotståndare.

Jag är på plats i Templet, kommer matchrapport och snack senare i kväll. Jag försöker självklart ringa någon i DIF på väg hem i bussen också.
Copyright: www.hockeymedmariehallman.se

6 kommentarer:

Nicke sa...

Hej Marie!

Jag förstår inte hur man kan spela så bra i 2 perioder och sen åka på en sudden förlust. Tycker Vesslan är svajig. Likadant match efter match spelar kanon tills det verkligen gäller, sen är det billiga returer lucka mellan benen etc etc.

Känns som en repris av senaste matchen i Karlstad då DIF hade läget under kontrol och sen tappade.

Riddarn känns enligt min mening som en stabilare målvakt.

Jag tycker även att det är otroligt hårt att först tilldela en straff till färjestad och sen en 2 min utvisning för en interference som jag (iofs med DIF hjärta) inte ens uppfattade i sudden.

Snacka om att jag är frustrerad just nu.

Kan du kolla läget med Otto om det är något allvarligt eftersom han klev av efter 2 perioder.

Tack för ett bra jobb Marie!

//Nicke

Jimmie sa...

Man kan inte lasta målvakterna för allt som händer på planen. Såg inte matchen i dag så ska itne säga nått men som jag förstått det så ska det inte ha varit några rena tavlor av Gustav?

Robin :D sa...

Det e problemet, båda våra målvakter e svajiga, båda släpper onödiga returer mitt i banan (ta Månssons mål mot dif härom dagen)och jag håller med dej det e sjukt frustrerande att man kan tappa på det sättet och nu vill jag verkligen in klandra falken men vd man kunde ha gjort e samma sak som klacken brukar sjunga FULL F*****g fart framåt håll J****** tätt bakåt. Får se om jag kan somna på ett tag ....

Anonym sa...

Vore en bra nattmacka att få veta att det inte är illa med "Otto"

Blir en lång grym väntan innan beskedet kommer. Snälla Marie, ring "Otto"

Uffe sa...

Wesslan håller inte måttet. Han måste kunna styra ut puckarna åt sidan och inte rakt ut. Låt lill riddarn stå och komma i kanonform till slutspelet. Hoppas Otto ok och kan spela på lördag.

Marie Hallman sa...

Nicke: Nä, det där kändes ju... som värsta antiklimax. Igen! Sedan tror jag inte att det är målvakternas fel enbart, det är nog hela laget som viker ner sig.
Tack Nicke för pepp också :)

Jimmie: Jag kollade klippen, känns som det är laget mer än Wesslan som får ta på sig det här.

Robin: Förstår att det är frustrerande! Men som du ser så tycker jag mer att det är laget än målisarna som man ska skälla på efter en sån här match.

Anonym: Ledsen att det tog tid! Tar en evighet att ta sig hem från Södertälje tyvärr.

Uffe och allihop.. Finns snack nu med Otto. Jättebra att ni säger till! Inget spel på lördag dock, vila till efter OS uppehållet som det verkar nu.