fredag 12 februari 2010

Christopher Heino-Lindberg "Jag har varit riktigt sjuk men nu ska jag lira på söndag"


(HeinoLindberg är fortfarande snuvig men siktar på spel på söndag. FOTO: www.hockeymedmariehallman.se)

Christopher Heino Lindberg missade två matcher, Almtuna hemma och Leksand borta.

Orsaken: Kraftig förkylning.

– Jag har varit riktig sjuk, men nu ska jag lira på söndag, säger AIK-målvakten.


Hans frånvaro de två senaste matcherna satte igång en ryktesspridning.

Som visade sig vara helt obefogad.

Det har påståtts att han strejkade på grund av löneskäl.

Men det är helt fel, säger Heino-Lindberg.


– AIK har betalat in pensionspengarna nu som de skulle. Jag har fått det som vi kom överens om att de skulle betala sista januari. Så det är helt lugnt. De har en ny avbetalningsplan för resten, som jag kommer få när säsongen är slut,


Och AIK-målvakten blir minst sagt förvånad när han hör om de rykten som har gått.


– Strejka? Nej gud nej. Jag vill ju spela, jag har bara varit sjuk. Jag förstår inte varför det har kommit ut såna grejer. Men de som säger sånt har ju ingen aning alls.


Istället är det en rejäl förkylning som däckat AIK-målvakten som fortfarande rosslar en aning men ändå känner sig spelklar.


– Nu är jag ”bara” snuvig men jag har varit rejält förkyld ett tag och bara varit hemma. Jag var ganska dålig då men blev bra i går (torsdag) och drog iväg och tränade.


Men du låter snuvig och rosslig fortfarande. Kan du verkligen spela på söndag?

– Jag har väl inget val, ha, ha nä jag skämtar bara men den här förkylningen som jag har haft, det är nog många som haft likadant. Men det är bättre nu. Det kändes bra på träningen och så. Och jag utgår ifrån att jag ska spela på söndag, eller jag vet inte om jag får men får jag så vill jag i alla fall, säger ”Heino” och fortsätter:


– Visst, jag är lite snuvig fortfarande men man måste kunna spela snuvig. Nu har jag inte ont i halsen längre, som när det var värst. Då kunde jag inte svälja, hade ont i bihålorna. Då var det farligt att spela, nu är jag bara snuvig det får man ta.


Leksandsmatchen har han sett på tv.


– Ja jag såg reprisen. Jag tycker faktiskt att vi var bra. Det svider när man torskar när man gör fem mål och är bra men Leksand är skickliga. Jag tycker Bjurö tar det han ska ta. Han gör en bra match, med tanke på hans orutin också, det är ganska klara mål som går in. Och hade vi varit lite mer noggranna i egen zon så… för offensivt är vi bra men vi är inte riktigt konsekventa i spelet framför eget mål. Hade vi varit det så hade vi vunnit matchen, säger Heino-Lindberg


Bofors borta på söndag blir:


– Riktigt tufft tror jag. Vi måste vara på tårna från start. Hålla oss på banan. Det är en klassisk klyscha men vi har ju varit bra i boxplay den här säsongen. Nu gjorde visserligen Leksand många mål i den här matchen men det är i boxplay som man bjuder in lagen i matchen. Fem mot fem var vi bra. Så vi får se till att inte åka ut, vara extra noggranna och fokuserade. Då åker man ut mindre. Är man inte med från start så åker man ut mer.


Och nu börjar de andra lagen flåsa er i nacken i jakten om de tre direktkvalplatserna till kvalserien?

Ja, det är viktiga matcher som kommer nu. Men det ska bli kul att komma tillbaka. Det är lite noll-noll just nu, det gäller att börja om från start. Och det är nu det gäller att vara med, avslutar AIK-målvakten.

6 kommentarer:

Larry sa...

Tack för den intervjun och modig du är som vågar ställa de "tuffa och svåra" frågorna Marie.

Nästan gång när du gör en keeper-intervju och har lite mer tid alltså kanske inte samband med en match eller så... kan du inte fråga lite om utrustningen som målvakten har? Hur mycket väger benskydden exempelvis och hur mycket mer kg kånkar en keeper omkring på jämfört med en hockeyspelare? Ja lite mer såna grejer...

Marie Hallman sa...

Larry: Tack för dem orden :D
Jo, det är en bra grej. jag är lite sugen på att testa att stå i mål också... kan absolut tänka mig en sån nörda in sig grej! Bra förslag :D

Anonym sa...

Oh marie, att du gick på trollets fint.. :o)

Marie Hallman sa...

Anonym: trollet? Vem är det? Sedan det härmed "gick på" vet jag inte. Jag har försökt skriva i kommentarerna att jag inte tror ett dugg på någon strejk, Känns inte som Heino riktigt. Men ibland är det lika bra att lufta frågan så slipper de som tvivlar älta och ställa den om coh om igen.

Anonym sa...

Heino-Lindberg var fantastiskt bra igår mot Bofors. Tycker det är kul att vi har honom i laget och han behövs verkligen i stundande kvalserie.

Anonym sa...

Så jävla töntigt "Trollet" fy faan. Marie är bara bäst av alla hockey journlister i hela Sve..Nord...Europ...VÄRLDEN !