söndag 16 maj 2010

VM - Lets go!

Ah, äntligen Kanada!

Ska bli kul att se Tre Kronors alla framfusiga talanger mäta sig med lönnlöven. Finns en del roliga spelare i det laget att spana in, som John Tavares (yf) och Matt Duchene (yf).

Finns en del om och men inför den här matchen när det gäller var och mot vilka som Sverige spelar i slutspelet, där Sverige är klara för kvartsfinal då Norge förlorade mot Lettland med 0-5.

Sverige anmälde Sanny Lindström som siste spelare in i truppen idag, därmed får David Rundblad åka hem.

När det här skrivs har Sverige rivstartat i sina blå (fan jag gillar de gula mycket bättre) matchställ och leder med 1-0 efter ett par minuter, efter en stänkare av Johan Harju.

De flesta kan ju se matchen på tv men en del är kanske ute och njuter av vårvädret, jobbar eller hinner bara inte se fajten så det kommer en liten sammanfattning efteråt.

7 kommentarer:

Jonny sa...

Nu har Djurgårdarna varit SÄMST på isen i match efter match. Engqvist och Nilson har ju inte gjort ett skit framåt. Förstår inte vad BÅG ser hos dem. Hade varit bättre om han gett Sandberg och Bång chansen i landslaget i stället. Tur vi har en Gnagare i kassen i alla fall som styr upp saker och ting. Vågar inte tänka på hur det hade gått om det varit en Djurgårdare där också.

Anonym sa...

Ishockey spelas i fler zoner än i den offensiva. Fast går ju inte att förvänta sig att en gnagare ska ha förstått detta.

Anonym sa...

Suck blir så trött att läsa gammal råttskit. Gräv en djup grop och stanna i den tillsammans med dina råttidoler

Stefan sa...

Sverige gör sin bästa match hittils i vm. En mycket bra laginsats rakt igenom.

Jonny sa...

Tänk att en gnagare måste producera framåt också för att saker och ting ska bli gjorda. Vad har Djurgårdarna bidragit med? Inte ett skit. Skönt att veta att Gozzi fått ett muntligt löfte av Jonas Andersson att han spelar för AIK om han inte får kontrakt i NHL.
Gnaget är på väg att bli en maktfaktor i svensk ishockey igen - kul.

Anonym sa...

Maktfaktor..Vilket skämt
Fast kanske i kvalserien kan dom bli det. Vissa verkar inte förstå att en spelare gör inget lag.

Marie Hallman sa...

Till allihop: Jag tycker att Andreas Engqvist har gjort ett bra jobb. Han har en minst sagt oglamorös roll och den sköter han bra. Var för övrigt han som spelade fram till ett av Sveriges mål i dag. Mackan Nilson känns däremot... jag vet inte vad som är fel men där finns det mycket bättre spel att plocka fram.

Håller med Stefan om att Sverige gör sin rakt igenom bästa insats i detta VM!

Kul med Jonas Gustavsson men glöm inte att han är minst lika mycket Färjestadsspelare också. Det var där han tog klivet från en i mängden till outstanding.

Och Jonas Andersson har Lidingö som moderklubb, har förutom ett par säsonger som junior i AIK även spelat i AHL, i SSK och Brynäs och så alla klubbarna i Finland plus Minsk då så det är många som ska ta åt sig äran där....

Görs med andra ord ett bra jobb i många klubbar på alla möjliga håll för att få fram bra spelare. Och jag tror (tyvärr för oss här, men kul för honom) att Jonas är förlorad för elitserielagen (även SSK är intresserad, förutom AIK med fler. ) Han borde ha bra chanser att få återigen få testa sin dröm om NHL spel.