lördag 2 november 2013

"Det är bara köra liksom"

(En glad Guter.  FOTO WWWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Två perioder med omständligt försöka lira in pucken spel. Sedan kom desperationen, ett rakare spel direkt på mål och som tack för ansträngningen två mål som tog DIF till sudden och sedan straffar där Niklas Heinerö avgjorde.

 I tredje lirar ni mer rakt på mål. Varför gör ni inte det hela matchen?
– Det är en bra fråga. Det är ingen som har sagt att vi ska måste LIRA in pucken utan tanken är att få in så många skott som möjligt på mål…


Det är som att ni bara ska bära in pucken hela tiden?
– Ja jag vet inte men det blir väl så sedan, precis som i förra matchen, att i tredje blir vi väldigt desperata. Och det kanske är det som gör att det släpper. Då har man kanske en bättre killer instinkt…

Något måste hända?
– Ja något sånt eller att man får in… att man tänker i början att vi kommer få fler lägen. Jag brukar oftast försöka skjuta mycket men sedan hade jag en i dag också när jag gick runt mål och höll i och försökte passa Dustin, det var sjukt nära mål. Men nej jag vet inte, men då var det mer att deras kille slängde sig och jag kände att skjuter jag nu så kommer jag skjuta på deras kille och då kan de vända och göra mål. Men jag har inget bra svar på det, vi borde spela hela matchen som i tredje.

Vad sa ni i omklädningsrummet inför tredje?
– Vi sa väl framför allt att vi ska vinna alla kamper där ute och jag tycker att vi gör det. Sedan kanske vi borde ha avgjort i och med att vi har ganska mycket pp i tredje men man kan inte få allt.

Men vad kan ni göra för att få in det rakare spelet i huvudet från start, det känns ju som att det mest sitter i skallen.

– Ja jag håller med. Första perioden i dag, kontrollerar vi och har mycket puck men det är knappt några chanser alls i första känns det som.  Så vi måste ut och släppa loss och spela som i tredje, som vi kan. Det liknar spelet på försäsongen då vi spelar med glädje, vi vinner puckar och får liksom momentum. På något sätt måste vi kanske gå in med inställningen att vi har inget att förlora. Det är bara köra liksom. 

Inga kommentarer: