torsdag 28 november 2013

Silly season SSK: Mario Valery Trabucco ut och Peter Nolander in

 (Mario Valery Trabucco lämnar SSK för Asplöven.... FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Kommer ni ihåg hur det lät när SSK värvade Mario Valery Trabucco? Om inte så har jag sparat pressmeddelandet. Så här beskrevs han:

"Mario är en riktigt målfarlig forward och bra i powerplay. Han är även duktig på att läsa av spelet
utan puck och kan gå som center, men kommer bäst till sin rätt som forward. Mario är även bra
på rören och vi tror han kommer göra stor nytta för oss den kommande säsongen."


Särskilt många mål blev det inte från kanadensaren. Han bidrog starkt till att lyfta Jason Gregoire under de två hela försäsongsmatcher han spelade. Sedan kom den där matchen mot Leksand där han fick en tung motstpelare på sig samtidigt som han fastnade med skridskon i isen och vred till vristen.

Första rapporterna handlade om en stukning - typ. Men stukningen visade sig vara lite mer än så för plötsligt kom Valery Trabucco med foten i ortopedstövel. Om han sedan fick rätt eller fel behandling, om han spelade för tidigt eller inte - det kan man bara spekulera om. I en intervju med LT hintar kanadensaren att något gick snett men vill sedan inte gå in på det.

Hur det än var med det där så gjorde inte Mario Valery Trabucco ett enda mål, utan han stannade på tre assist på totalt åtta matcher.

Nu fick han väl sådär med istid mot slutet och hur som helst så blir det spännande att se om det blir någon skillnad i nya klubben Asplöven eller om det bara helt enkelt inte funkar för honom i Sverige.

Det pressmeddelande som SSK skickade ut var väldigt kort och inte särskilt koncist.

"SSK har idag fattat en ömsesidig överenskommelse med forwarden Mario Valery-Trabucco om att
avsluta kontraktet parterna emellan. SSK vill tacka Mario för den här tiden och önskar honom
lycka till i framtiden."

I en LT intervju säger Per Nygårds att "Intern kritik tar vi inte externt". Det tycker jag är synd i det här fallet. Det hade varit bättre att tala ur skägget och berätta vad som inte funkat. Nu hänger lite halvkvädna meningar i luften och är som jäst åt spekulationer. Inte bra. Känns som det räcker med ett gammalt "Eksem"fall att spekulera kring.

Men. Nog om Mario Valery Trabucco.


 (...in kommer Peter Nolander. Här fotad under sin tid i AIK. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

SSK går vidare i livet och presenterade idag 32-årige backen Peter Nolander som nytillskott i laget. Nolander som spelat med bland andra AIK och Mora i både SHL och HockeyAllsvenskan.

På plussidan finns ju att han är bland det mest vältränade jag någonsin sett. Lagkamraterna i AIK beskrev det som att åka in i en bergvägg när de krockat med honom på träning och det är bara titta på benen. Där får Sebastian Idoff konkurrens om stadigast ben i serien. Stockar, verkligen!

På minussidan finns väl att han inte spelat under hösten - om jag förstått rätt - i väntan på bra anbud och frågan är ju hur matchformen är. Jag tror nog han har tränat fys men matchtajming kan man inte träna på egen hand så det tar nog någon match eller två innan han är inne i det.

Men med tanke på hur backsidan svajjat så var det nog ett klokt val att ta in en spelskicklig back, en ledare som Nolander (har varit både lagkapten och assisterande tidigare) istället för en forward. Om man nu var tvungna att välja.

5 kommentarer:

Stisse Johanssons krokiga klubba sa...

Du glömde skriva att Nolander var slarvig med pucken och långsam på rören och gjorde många hårresande misstag. Det var därför han inte fick förlängt hos AIK. Och han lär ju vara tre år sämre nu.

Ang. Trabucco. Inte mycket hockeyhjärta där när han skriver på för en annan klubb i samma serie. Snacka om egoisktisk plånboksspelare helt utan hjärta.
Men också komiskt hur mycket klubben skryter om spelarna på förhand. Det borde du intervjua någon sportchef om, varför dom alltid skryter så mycket i pressmeddelanden när spelaren inte ens är hälften så bra som det sägs på förhand.

Marie Hallman sa...

Stisse: Håller inte med dig om Nolanderanalysen där. Och när det gäller Trabucco så tror jag SSK var mer än glada att han gick till ett annat lag så fort som möjligt, det gjorde nämligen att de fick en dyr lön mindre att betala!
Hade han velat vara egospelare med plånbokshjärta så hade han suttit lugn och cashat in tills något ännu bättre hade dykt upp.
håller däremot med dig om de här pressmeddelandena, de är alltid stor humor. Speciellt i efterhand ;)) Får ta och följa den tråden någon gång :D

christian nordin sa...

Stisse//

Varför skulle han visa hjärta för en klubb som sparkat honom?? Du har väl inte börjat på glöggen redan? :)

Bigge sa...

Egentligen tycker jag inte att det är så konstigt att en massa sportchefer är väldigt positiva i sina pressmeddelanden. Man signar ju spelare för att man tror på dem, dessutom hade det inte varit ett speciellt trevligt välkomnande för spelaren till klubben om man skrivit "XX är en spelare som är halvkass på att hantera pucken, åker skridskor snäppet bättre än min farmor och gör få poäng. Vi förväntar oss att testa honom ett tag, men räknar med att sparka honom framåt advent."

Marie Hallman sa...

Bigge: Nä precis! Helt rätt men det är ändå lite kul så här i efterhand att se vad de sa då! ;))

Nordin: Eller hur!!