lördag 9 november 2013

Rasande raskt Ryssland åkte ifrån Tre Kronor

Två generaljobbiga mål i början av såväl första som andra perioden, ett Ryssland där merparten av spelarna slåss om en OS-plats och ett tempo som nog många av SHL-spelarna inte är vana vid. 

Tre Kronor hamnade i en uppförsbacke direkt och fick aldrig upp den fart och den intensitet som hade krävts för en seger mot det här ryska laget.


Ryssarna såg stundtals ut att ha lekstuga och bjöde på några riktigt vackra mål medan de blågula spelarna stundtals såg väldigt osäkra ut. För att sammanfatta så kan man säga att Tre Kronor fick en lektion i internationellt spel.

Men, det var inte bara elände. Bland ljuspunkterna - Oscar Möller, som ju debuterade i Tre Kronor i torsdags och hade en assist då. Nu blev det ett mål och en assist och pris som bästa spelare i Sverige.

Båda målen gjordes i pp, alltid bra att vara effektiva där.

Kul också för Nicklas Danielsson att noteras för två pinnar i poängprotokollet trots att han endast spelar power play. Eller poängen fick han ju tack vara de två målen där men hans roll är begränsad i Tre Kronor och då är det såklart kul att utföra den rollen på ett utmärkt sätt.

Mattias Janmark är en rookie internationellt men åker trots det ifrån sin ryss - och då gick det undan när ryssarna hade pucken. Det är så kul att följa Janis, som av någon anledning har kvar Nyhlén på tröjan fast han valt att inte använda den delen av namnet längre. (Finns säkert någon regel om namn i folkbokföringen, men ändå!)

David Rautio vaktade det svenska målet, och fick väl tuffast tänkbara motstånd i sin Tre Kronordebut. Nu fick han inte så jättemycket hjälp vid målen, då ryssarna oftast hade åkt i från sin uppvaktning, men visst känns det som att det kanske borde varit Karlsson i målet även i dag. Rautio kunde ju ha fått sin chans i morgon, mot Finland. Tycker jag.

MÅLEN:
Första perioden:
0-1 (1.51) Artemiy Panarin (Evgeni Medvedev)
0-2 (10.18) Enver Lisin (Viktor Tickhonov)

Andra perioden
0-3 (1.20) Yegor Averin (Enver Lisin)
1-3 (15.58) Oscar Möller (Nicklas Danielsson) Spel 5 mot 4
1-4 (16.21) Ilya Nikulin (Andrei Zubaruev) Spel 5 mot 4

Tredje perioden
1-5 (14.41) Enver Lisin (Viktor Tikhonov, Alexey Tereschenko)

2-5 (19.19) David Ullström (Oscar Möller, Nicklas Danielsson) Spel 5 mot 4.

Inga kommentarer: