1-0(07.52) Jonas Liwing (självmål av Greg Scott) Spel 3 mot 6.
1-1  (9.31) Greg Scott (Jonas Nordquist, Anton Rödin) spel 5 mot 3

2-1 (7.51) Victor Ahlström (Oscar Steen, Oscar Ahlström)
2-2 (12.06) Andreas Thuresson (Anton Rödin, David Westlund)
2-3 (15.32) Sebastian Lauritzen (Jesper Ollas, Jonas Nordquist)

2-4 (12.51) Jesper Ollas (Ryan Gunderson, Jonas Nordquist) Spel 5 mot 4
2-5 (17.50) Anton Rödin (mål i tom bur)

SKOTTEN I MATCHEN: 30-31  (6-9, 12-12, 12-10)

(AIK fick ett mål till skänks.. FOTO JESPER ZERMAN)

UTROPSTECKNET!
AIK:s 1-0 mål är ju bland det mest bisarra man sett. Brynäs spelar fem mot tre när AIK får en tredje spelare utvisad. Brynäsmålvakten Starkbaum drar från målet, Lauritzen hoppar in och Brynäs har sex utespelare på isen men vad gör Greg Scott? Jo han står bakom AIKs mål, ska passa in i slottet men drar iväg pucken över hela isen och in i eget mål. Lauritzen försökte vända och jaga i fatt pucken men hann inte. Här är ett klipp från Cmore/TV4 på målet.

(Jonathan Andersson  FOTO JESPER ZERMAN)

FRÅGETECKNET?
Varför har AIK så svårt att bygga vidare på matcher där det har gått bra? Den självförtroendeboost som man borde ha fått från Örebrosegern uteblev helt och hittills har AIK bara lyckats ta två trepoängare i följd en enda gång den här säsongen (Växjö och Färjestad 28 och 30 oktober). Sedan har man en straffvinst plus en trepoängare (Brynäs, Örebro 25 och 27 september) och en trepoängsvinst följt av en straffvinst (Örebro, Leksand i 12 och 16 oktober). Och det räcker inte om man vill upp från bottenstriden.

NOTERAT:
Brynäsforwarden Greg Scott tog snabb revansch för sitt självmål då han kvitterade till 1-1 drygt en och en halv minut efter sin blunder. Målet kom i pp och där är Brynäs vassa, det kan man inte säga om AIKs pp i den här matchen.

(Jonas Liwing får in en tackling.  FOTO JESPER ZERMAN)

Gnaget fick i slutet av första spela pp i fyra minuter (från 14.41 till 18.41) varav nästan två minuter med två man mer på isen (då Brynäs hade totalt tre spelare utvisade under den sekvensen i matchen) men AIK fick ju knappt iväg pucken mot mål. Det var snurr och dutt och tappa pucken och inte stå i bra lägen och riktigt uselt pp. Det håller inte, där hade ju AIK kunnat dra in ett par puckar och haft lite ledning att spela på för ovanlighetens skull. Svagt.

(Fanns några AIK-chanser som borde ha blivit mål. FOTO JESPER ZERMAN)

Brynäs spelade sin andra match på två dagar, kom från en vinst på straffar mot Färjestad på lördagen och har stora skadebekymmer, inte minst på backen. AIK hade haft spelledigt sedan storvinsten mot Örebro i veckan, har sånär fullt lag och borde bubbla av energi men … det var märkligt nog Brynäs som såg hetast ut.

(FOTO JESPER ZERMAN)

OCH SÅ EN SAK TILL:
AIK-backen Fredrik Carlsson var på matchen och tittade som vanligt. Det skär i hjärtat att den senaste hjärnskakningen vägrar ge med sig. Just nu är läkarordern ta det lugnt och vänta. Jag hoppas verkligen att det blir bättre snart, det finns mycket hockey kvar i Fish.