lördag 30 november 2013

Första målet - då tog AIK en minst sagt oväntat trea borta

(Marcus Nilsson gjorde sitt första SHL mål i karriären när AIK slog Frölunda borta. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Och plötsligt när man minst av allt anar det. Så gör AIK första målet på bortaplanen, en måltorka monumental bryts och Gnaget jobbar hem en trea borta. Starkt.

AIK hade bara skrapat ihop två trepoängssegrar (Leksand och Örebro) och en vinst på straffar (Brynäs). Senaste bortavinsten kom tolfte oktober (den mot Örebro). AIK hade sex raka bortatorsk i bagaget.


Lägg därtill att Mattias Janmark var uppsatt på sjuk/skadelistan med Fredrik Carlsson och sedan klev Björn Melin av efter knappt fem minuters spel.

Men. Marcus ”Lilliz” Nilsson, av alla, gjorde första målet. Och får AIK första målet så går det bättre. Lustigt men så är det.

AIK spelade, av lagkapten Patric Blomdahls uttalanden i Cmore att döma, precis som de ska göra – det vill säga med mycket känslor och aggressivitet. Ett kompakt försvar men också snabba kontringar när tillfälle ges. Och då kom plötsligt en trea mot Frölunda som AIK haft svårt mot och tidigare både förlorat med 3-5 och 2-6 (ja ni vet den där med två mål i baken när AIK  hade pp).

Nu hoppas jag att det äntligen har släppt för ”Lilliz” som har så otroligt mycket talang och hockey i sig. Han har uppenbarligen stor vilja och tålamod att kämpa sig genom en tuff tid  så kanske kan det ramla in fler nu när Måltorkan med stort M har spräckts.

AIK är nu målskillnad ifrån att passera Linköping runt kvalstrecket. Ska det här bli mer än ett enstaka tomtebloss av glädje för Gnaget krävs mer matcher där AIK tankar jävlar anamma och kör på med den intensitet som man gjorde idag.

Jag tror i och för sig att man har haft viljan även förr men nu fick man hela gruppen att köpa läget och gå in med rätt attityd. Borde funka även framöver.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1(01.58) Marcus Nilsson (Christian Sandberg)
0-2 (18.43) Esa Pirnes (Brett Carsson)

ANDRA PERIODEN
1-2 (03.35) Mats Roselli Olsen
1-3 (11.43) Oscar Steen (Esa Pirnes, Derek Joslin)

TREDJE PERIODEN
2-3 (04.49) Mats Roselli Olsen (Mathis Olimb)

SKOTTEN: 24-19 (10-9, 9-4, 15-6)

MÅLVAKTER: Linus Fernström, Frölunda 84,21%, Alexander Hamberg 94,12 %


2 kommentarer:

Anonym sa...

AIK forever.

Marie Hallman sa...

Anonym: Du det behöver dem!! Kämpa!