torsdag 14 november 2013

SSK snackade sig själva ur matchen

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det var heta känslor – inte minst efter matchen – när SSK förlorade mot BIK Karlskoga under onsdagen.

Från SSK-lägret var man upprörda över det man anser vara filmningar av BIK-spelarna men hur det än var med den saken (jag såg inte matchen, har ingen åsikt därför) så lyckades BIK Karlskoga få både SSK-spelarna och matchen dit man ville.


BIK vann matchen målmässigt 3-1 och även utvisningsmässigt 24-58 och då var ändå en tia för abuse of officials på Ponthus Westerholm  inräknat i BIKs utvisningsminuter. Och det vet man ju redan på förhand att det går inte att bråka BIK ur matchen, det är som att försöka få en ilsken bålgeting att tagga ner genom att veva efter den - mission impossible liksom.

Ponthus tvillingbrorsa Pathrik gav hemmalaget ledningen efter en udda situation där lagkamraten Fredrik Ericsson skulle rensa bort pucken i egen zon, pucken flög då via en domarrygg fram till  Pathrik som därefter bröt framför SSK-målet,  tunnlade SSK-backen Mike Bergin och nätade med en elegant backhand.

Just Fredrik Ericsson fyllde sedan på med 2-0 – i pp när Fredrik Sonntag satt i utvisningsbåset och tjänade av två minuter för en slashing.

I tredje rann humöret över för Mario Valery Trabucco som först får en tvåa för hakning, sedan lackar på domslutet och anser att BIK-spelaren filmar, vilket gav matchstraff och en personlig tia för snack (abuse of officials).

Det utnyttjade givetvis hemmalaget där tvillingarna Westerholm i samarbete med Daniel Wessner får in 3-1 och spiken i kistan med 4.33 kvar till full tid.

Nu såg jag som sagt inte vad som hände men oavsett vilket så måste det till bättre disciplin i det här läget från Trabuccos sida. 

SSK hade ju fått häng i slutet av andra med ett mål av Jesper Thörnberg, har bara ett mål upp till oavgjort och åtminstone en poäng och då är det bara hålla igen brödsaxen hur arg man än blir. Sedan är alla människor så jag förstår att det är svårt att hålla tillbaka men nu blir det som tränaren Anders Sörensen säger till LT att:

”Vi gör ett ärligt försök, sedan blir det som det blir i slutet. Publiken skriker och gapar, Karlskoga får med sig utvisningar och vi tar oss själva ur matchen”

Ska man se något positivt så var det ändå att siffrorna hölls nere, SSK spelar enligt rapporterna från matchen bra och har något att bygga vidare på,  man vinner skotten (knappt med 24-23 men ändå).

På lördag väntar en tuff bortamatch mot Malmö som är tunga att möta, det är lite lagmaskin över Skånelaget när de får till det så även här gäller det att ha rätt fokus. Det blev 0-5 senast lagen möttes där nere men det var då. Nu är det tid att kliva fram och vara den där bragdspelaren.
På lördag är nye backen Dan Illiakis med i matchen också så det borde stärka upp både försvar och offensiv, blir intressant att följa!Inga kommentarer: