fredag 8 november 2013

Veckans viasatreportage - Mattias Janmark "Du är lika bra som Foppa!!"

(Mattias Janmark är omtyckt av fansen. FOTO VIASATHOCKEY)

Veckans viasatrep.... är ett möte med AIK:s fenomenale forward Mattias Janmark. "Janis" som han kallas av lagkamraterna.

20-åringen är galet ödmjuk och vill inte alls hålla med om att han bär AIK utan plockar hela tiden fram "när vi vinner är det lagets förtjänst" men jag lovar att ingen missat hur stor betydelse irrationella och skridskosnabbe Mattias Janmark har för Gnaget.


Ta bara en sån sak som att Detroit, enligt deras Europascout Håkan Andersson,  ser honom som en potentiell topp sex NHL-forward. Hans juniortränare Anders Hultin har i år efter år försökte tjata in Janmark i juniorlandslagen och ser en framtida NHL-stjärna han med. Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts ser en internationell spelare i AIK-forwarden. Så är det bara.

Mattias Janmark har lustigt nog aldrig spelat i TV-pucken, juniorlandslagen eller ens fått en plats på hockeygymnasium. Man undrar vad de som nobbade honom då, tänker nu....

Den här veckan är Janmark med som en av de ordinarie spelarna i Tre Kronor under Karjala Tournament så därför åkte "Janis", jag och fotograf Nichlas Hallberg till Friends arena och kollade på AIK-Helsingborg (sista allvenskan matchen för AIK i år) samt spelade in ett reportage som ni hittar på den här länken

Gå gärna in och titta och lyssna på en klok och ödmjuk stjärna som är en fin inspiration för andra som får ta den lite krokigare vägen mot stjärnorna.

Inga kommentarer: