tisdag 19 november 2013

"Vi gör en bra match men de straffar oss"


 
(David Lidström. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det skulle bli en seger och revansch för 0-6-floppen senast. Det blev det inte, trots en bra början på matchen med aggressivt spel, hög och tung press och 1-0 efter mindre än fem minuter. För BIK kom igen – med råge.

-Jag tycker ändå att vi gör en bra match men de straffar oss och tar alla tre (poängen) konstaterar David Lidström.


Och Djurgårdsbacken har en poäng där. Djurgården kom igen, spelade stundtals ut BIK Karlskoga i framför allt andra perioden men Djurgården hade  - återigen problem med att göra något av sin ledning. För man har inte bara problem att stänga matcher när man som i några tidigare matcher leder stort, man har även problem att behålla tempot som gör att man får ledningen. Märkligt nog, kan tyckas.

-I första elva minuterna tycker jag egentligen inte att de har någonting, medan vi spelar bra då och tar ledningen. Sedan går vi ner oss i ett par tre byten och de får göra både 1-1 och även 2-1 och självklart får de energi av de målen för även om vi har spelat bra innan så kommer de tillbaka…

Det tog bara 32 sekunder så det var inte långt mellan heller?
-Nej det var inte det och det är svårt att säga varför. Men de är bra, det vet vi om. De lägger ner puckarna och går hårt. Det visste vi. Och de är bra på kontringar, de tar tillvara på sina chanser på bortaplan. Men även om de spelar bra försvarsspel sedan så tycker jag vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna den här matchen. Så de gör det bra men vi gör det också bra över 60 minuter och skapar chanser och kommer upp väldigt stort efter förlusten senast. Så det är synd att det inte ger tre poäng till oss, säger David Lidström.

Han får väl inte så mycket medhåll av fansen på plats tror jag. Det blev rätt håglöst på läktarna också när Djurgården inte lyckades göra något av sitt spelövertag i andra. Där fansen mest frustration såg Lidström ändå ett fall framåt, sett över en längre tid:

 -Om vi bortser från Timråmatchen så tycker jag ändå att vi gör en massa saker rätt där ute. Det som har varit problemet hela säsongen är att vi har svårt att sätt  pucken i nät. Det här speglar hela säsongen, för sätter vi någon puck extra där i början så blir det en annan matchbild. Nu sätter de 1-1 och som jag sa så får de energi av det och gör det bra därefter medan vi måste studsa upp igen.

Efter deras två snabba mål där så tycker jag ni tappar en del av det tajta samspelet i laget och så blir det mer jaga en och en och ni får ett rätt utspritt lag?
-Ja kanske. När de gör  2-1 så vill vi komma upp i banan och då kanske det ser lite brett ut och det kanske blir det också men jag tycker ändå att vi vill vara med. Vi har ett bra snack i pausen och jag tycker ändå att vi gör det bra som kommer ut och är med i matchen.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Förlusten var Djurgårdens trepoängstorska hemma för säsongen. Det var andra gången på säsongen som DIF har tre raka förluster. Och det var första gången för säsongen som DIF tar två trepoängsförluster på rad.

Det ger ändå ett litet perspektiv på det. Att det går emot just nu – ja. Att de fyra senaste matcherna där DIF har haft svårt för bottenlag som Almtuna och Timrå väcker oro hos fansen – det kan man förstå. Är inte Djurgården bättre?

Men oron är lite för tidigt väckt. En liten svacka kan alla ha och för ett lag som vill vara ett spelande lag kan just lag som Almtuna och BIK Karlskoga - som är skickliga på att bygga köttmur framför det egna målet och duktiga på att hugga på enstaka kontringar när de får chansen vara tuffa byten.

Och tar sig Djurgården i kragen och vänder det här NU – då är Djurgården med där uppe. Börjar man själv älta och fundera och tvivla på sin egen förmåga – då kommer det bli kris på riktigt. Och David Lidström värjer sig mot just frågan om det är en svacka som laget hamnat i nu:

-Svacka… nej, det vet jag inte. Det är totalt fyra matcher som vi inte har tagit poäng i och förra matchen var riktigt dålig, det vet alla. Men i den här matchen spelade vi mycket bättre. Jag tycker att vi kommer ut markant bättre (än mot Timrå) så vi får försöka ta med oss det som var bra

Som?
-Att vi skapar chanser och ändå är  aggressiva. Första tio, elva minuterna kan vara bland det bättre som vi har spelat det här året, de minuterna tycker jag absolut att vi ska ta med oss.

Det här med att ni inte lyckas hålla ledningar och vinna vid full tid gör ju att det ser ut som att ni har risigt självförtroende. Det känns lite skört när ni inleder med att ånga på och sedan dippar när det kommer mål emot?
-Fast dåligt självförtroende, det tycker jag ändå inte att vi har. Vi kommer igen och gör 2-2. Vi vet att vi är svårslagna så det är det som jag tror att vi har i bakhuvudet. Men vi får sätta oss ner och analysera det här. Vi får försöka hålla farten uppe bättre. Efter elva minuter går vi ner i några byten på rad och de får självförtroende när de känner att de kommer igen , så det där vi (högre tempo) som vi måste försöka ligga på sett över hela perioden

Du värjer dig mycket emot att Timråmatchen ens nämns i det här sammanhanget (svacka). Varför?
-För att den matchen är ingenting att diskutera. Vi gjorde en dålig match där och då men det är dumt att bära med sig negativa grejer. Vi gjorde en dålig match och vi lärde oss av en läxa där. Själva läxan tar vi med oss men resten lämnar vi, det är fler matcher kvar den här säsongen. Vi kan inte hålla på och gräma oss över en förlust.2 kommentarer:

vonSchnabel sa...

Att jämför BIK med Almtuna känns sådär...

Marie Hallman sa...

von Schnabel: Beror nog på från vilket håll man ser det. Jag tänkte mest att båda lagen har tajt och tätt försvar som är svårt att lira sig igenom vilket DIF försöker men inte lyckas med mot de här lagen.
Finns väl små likheter här och där i alla lags spel... därmed inte sagt att alla lag eller specifikt Almtuna-BIK är lika varandra i allt, för det är de ju definitivt inte.