söndag 17 november 2013

SSK - före och efter tränarbytet uppdaterad

Det verkar som det mesta gått fel för SSK nere i Malmö under lördagen. Resultatet 3-6 är ännu ett i raden av ”stora siffror” som SSK landat på sedan tränarbytet.

Jag kollade lite på statistiken och så här ser det ut med Johan Strömwall respektive Anders Sörensen som headcoach:


Med Johan Strömwall:
13 poäng på 11 matcher, vilket ger ett snitt på  1,18 poäng per match. 
Tre stycken trepoängsvinster
I vinst efter straffar
2 förluster efter straffar
Fem trepoängsförluster
Gjorda mål – insläppta mål: 21-31

Med Anders Sörensen:
Nio poäng på nio matcher, vilket ger ett snitt på 1 poäng per match.
Tre stycken trepoängsvinster
Sex trepoängsförluster
Gjorda mål – insläppta mål: 26-35

Som ni ser så är det ingen större skillnad på vare sig poäng eller gjorda/insläppta mål före och efter tränarbytet. (Var dessutom lite fler poäng med Strömwall  inte färre som jag lite trött skrev fel först.)

Laget har – även om det inte känns så nu – tagit snäppet fler poäng i snitt per match men det är en knappt märkbar skillnad.

SSK har gjort fler mål men också släppt in fler mål och tränarbytet gjorde, åtminstone siffermässigt, ingen större skillnad.

Det ironiska i situationen var ju att det snackades mycket om hur Sörensen var spelarnas man, till skillnad från Johan Strömwall.

Klubbledningen var också tydliga med att tränarbytet skulle ge ny energi och visst var 4-2 på Västerås, 7-1 på  Rögle och 3-0 på Troja sprakande tillställningar men det ger ju inget när det sedan kommer djupdykningar likt Malmömatchen eller till exempel 1-6 mot Timrå borta eller 2-6 hemma mot Karlskrona.

Och där ligger väl en del av problemet. Självförtroendet är kört i botten, stabiliteten är noll, när det flyter på funkar allt men minsta motgång så blir det tvärnit i huvudet och därmed stela handleder, hårt hållna klubbor och spikraka ben.


Och osäkerheten i sig verkar också ha satt sig i spelarnas huvuden. Det är så att man vill gå fram och ruska om allihopa. Sluta tänk, kör på magkänslan. Jag vet inte hur SSK ska köra en omstart mentalt på hela högen här men jag är ytterst osäker på om ett tränarbyte till funkar. Det känns som om en förändring måste komma inifrån gruppen. Den måste byggas och förankras där. Annars håller det inte. 


2 kommentarer:

Johan sa...

Räknefel. 1,18 poäng per match med Strömwall så det har blivit ännu sämre. Mål per match är något annat. Man har gjort fler, nästan tre per match, men det hjälper föga när man snittar fyra insläppta. Det är läckaget bakåt som gör att laget saknar stabilitet. Får man ordning på defensiven tror jag att det lossnar även framåt.

Marie Hallman sa...

Ah jag lyckades vända på det i natt när jag satt och räknade bra att du sa till!
Men som du vi båda konstaterar enda skillnaden är antalet mål både egna men också insläppta så det har gått jämnt ut.