torsdag 21 november 2013

"Det kan vara finskan som gör att vi klickar"(Teemu Ramstedt. FOTO. WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Björn Melin var tillbaka efter handskadan och kunde återigen bilda kedja med Teemu Ramstedt och Mattias Janmark. Då kom målen, självförtroendet och en total kross av Örebro.

– Det gick bra idag men vi hade lite tur också, det var därför det blev lite stora siffror men det var bra av oss också. Det var det, säger Teemu Ramstedt med ett leende.


Vissa kvällar funkar allt. Det här var en sådan kväll. Att Björn Melin inte spelat hockey sedan 18 oktober, då Mattias Janmark råkade skjuta honom så illa på handen i en match mot Luleå att Melin fick en fraktur i handen, syntes inte.

(Jonas Liwing och Teemu Ramstedt. FOTO JESPER ZERMAN)

Melin, Janmark och Ramstedt kuggade istället i varandra lika fint som de gjorde innan skadan och efter 5.47 av första kom 1-0 då Derek Joslin sköt, pucken täcktes av Emil Kåberg och studsade fram till Teemu Ramstedt som hittade Björn Melin i en lucka och passade. Melin satte klubban till och kunde jubla åt att AIK för en gångs skull inledde målskyttet i en match.

Det har ju varit lite risigt med det, den här säsongen och att AIK vinner första perioden i matcherna har också lyst med sin frånvaro. Nu kom det två mål till – plus att AIK fick ett bortdömt och även hade bud på ett par, tre kassar till, innan första perioden var över.

– Ja vi fick en bra start med två snabba mål och efter det är det alltid lättare att spela hockey. Vi har ju spelat lite sämre de tre, fyra senaste matcherna så det är klart att får man en sån start som vi får nu då går självförtroendet upp, så den starten var viktigt, konstaterar Teemu Ramstedt.

Björn Melin var tillbaka i kedjan med dig och Janmark?
– Precis och det betyder jättemycket för Björn är en så enormt bra spelare. Han har mycket rutin som han tar med sig ut på isen - det är viktigt för både hela laget och vår kedja, plus att vi ju hade i bakhuvudet att vi hade spelat bra tillsammans innan han skadade sig och kunde gå ut med den känslan och bygga på det.

När kände du att det här var en sån där skön kväll?
– Det kändes bra direkt, ibland känner man bara att det här är vår kväll och det märkte man direkt att det här var en sån kväll när allt bara satt, säger Ramstedt.

Finländaren gjorde 2-0 efter 8.45 av första när Björn Melin tackade för första målet och bjöd tillbaka med en fin passning. Ramstedt spelade sedan även fram till Jonas Liwings 5-0-mål och hade en andraassist vid Brett Carsons 7-0 mål och landade därmed på fyra poäng (1+3) den här kvällen.

Björn Melin gjorde å sin sida som sagt 1-0 samt spelade fram till 2-0 och 7-0

(Det går bra nu! FOTO JESPER ZERMAN)

Varför passar ni så bra ihop?
– Jag vet inte men vi trivs bra utanför isen också, vi kan skämta där – på finska – och det underlättar. Björn har ju spelat i Finland så han kan lite finska. Vi sitter en bit ifrån varandra i omklädningsrummet så vi får slänga skämten lite fram och tillbaka över rummet men det funkar bra, ha, ha. Det kan vara finskan som gör att vi klickar, säger Ramstedt med glimten i ögat.

Är han bra på finska också?
– Nej inte så värst ha, ha, men det funkar. Ibland snackar vi lite finska på isen också, men då är det mer småsaker som "hyvvä" (bra), såna saker. Annars pratar vi mest engelska i kedjan, så vi får med Janis också. Sedan är vi en bra kombination av spelare, Janis (Mattias Janmark) är högerskytt och Melle (Björn Melin) vänsterskytt, plus att han är en så bra skytt överhuvudtaget och att vi vet var vi har varandra på isen, då blir det bra.


Inga kommentarer: