torsdag 21 november 2013

"Det är viktiga poäng vi tar nu i det här skedet av serien"

(Daniel Larsson var nära nollan - igen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det var inte bara AIKs förstakedja som briljerade. AIK-målvakten Daniel Larsson var återigen en klippa i mål och var endast tre minuter och 47 sekunder från att hålla första nollan för säsongen.

– Ja men det vill sig inte riktigt. Jag kommer få jaga den här nollan hela säsongen känns det som, så det blir en lång jakt! Säger han med ett skratt och glimten i ögat.


Daniel Larsson har startat i 20 av AIKs 23 matcher så här långt. I sju av dem har han endast släppt in ett enda mål så det är klart att han gärna hade hållit nollan nu när det var så nära.

Men Örebroduon Marcus Weinstock och Conny Strömberg spräckte nollan i slutminuterna.

– Vi tappade pucken på blålinjen och det blir nästan två mot noll för Janis (Mattias Janmark) kommer på efterkälken bak i dem och sedan gör han (Conny Strömberg) det jäkligt bra, det är ett bra mål av Conny, säger Larsson.

Som inte kunde göra mer än svära när Örebroforwarden snärtat upp pucken i nättaket bakom Larsson.

– Det är surt! Det är ju så nära och som i dag, de har ju som inget annat riktigt bra i övrigt i matchen och vi slappnar väl av där och släpper till lite grann och chansar lite väl mycket. Då blir det fel läge att chansa i men äh det är surt att det inte blev en nolla men vi vinner matchen – det är det viktiga.

(FOTO JESPER ZERMAN)

Man kunde se tidigt från läktaren att det var ett helt annat självförtroende i laget, kunde du se det från din position i målet också?
– Ja det känns ju på isen att vi vågar spela pucken, vi åker skridskor och får mycket utdelning redan i början av matchen. Vi skjuter få skott och gör mycket mål – då växer laget också, när vi lyckas med det vi gör så att det är klart att vi växer mer och mer i matchen och gör en riktigt bra match.

Vad ser du för tecken där bak, som gör att du kan känna att nu är det en bra kväll, det blir en bra match?
– Nämen att vi ligger på rätt sida, killarna håller de utanför (slottet vid AIKs mål) så att jag får bra sikt och sedan så släpper vi inte till några farliga lägen, vi sätter passen på bladen och får bra kontringar på dem. Det är klart att det märks ända bakifrån och upp.

(FOTO JESPER ZERMAN)

HV71 förlorade sin match mot Frölunda (med 3-5) och AIK kunde i kraft av segern därmed byta plats med Jönköpingslaget och ta sig över kvalseriestrecket. AIK ligger nu tia med en poäng till god på elvan HV71 men det viktigaste var inte att få byta palts i sig – det viktigaste var att få upp självförtroendet så att spelet håller i sig och livet blir lättare i kommande matcher:

– Ja helt klart. Vi har ju haft fyra raka torsk… och Frölunda matchen var jobbig, de andra har vi varit nära i ändå, så det var klart att det var skönt att få in lite mål och få upp stämningen. Man får bättre go i laget inför nästan match också.

Hur ska ni göra för att behålla det goet, så att det inte rasar om (gästande) Brynäs gör första målet i nästa match som spelas på söndag?
– Vi är ju vana att släppa in första målet, det har vi gjort i stort sett hela säsongen. Och vi har ju krigat vidare i matcherna så det är inget vi tänker på.

Men hur ska ni få med er goet då?
– Det är bara fortsätta träna hårt, köra på och självklart gör det här att vi får en lite roligare stämning i truppen…

Glädjen bara finns kvar där, det är inget man gör för att försöka få den att stanna extra länge?
– Nej, det är inget man kan påverka på så sätt utan man kan bara åka hit och ha roligt och skämta på träningarna så blir alla glada och nu blir det inte svårt att hålla stämningen på topp.

 
(Allt blir bättre med lite bus. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Nu kanske det blir lite extra skämt under träningarna?
– Ja för det är inte roligt när vi har haft några förluster på rad, då borrar man mest ner huvudet och försöker köra och kämpa sig genom det, men nu blir det lite annorlunda. Det är klart att vi ska träna hårt de här dagarna också men vi kan göra det med roligare stämning.

Med högre huvuden och rakare ryggar?
– Ja precis! Och det är viktiga poäng vi tar nu i det här skedet av serien. Den här månaden (november) brukar vara hemsk för många lag, så det är bra och viktigt att vi får in en bra match och en bra känsla i truppen. Det kommer nog bli viktigt för resten av säsongen också, säger Daniel Larsson.

Men varför funkar kedjan med Janmark, Ramstedt och Melin så bra ihop – förutom för att det är tre skickliga spelare var för sig?
– Jomen det är för att de åker skridskor och Melle (Björn Melin) är ett bra hot för skott hela tiden.  Melin får spela ihop med två stycken som är riktigt bra på att spela fram till honom också. Håller han sig bara redo så är den kedjan ett hot för skott hela tiden och han tar mycket uppmärksamhet från de andra två också. Så alla tre är jäkligt skickliga framåt och jobbar även bra åt båda hållen.

De har hittat sina roller?
– Ja de spelar bra på så sätt, de har gjort sina val vem som ska göra vad och kör så. Det är bra.

3 kommentarer:

Janne sa...

Bästa journalisten som vanligt ! Grymt bra ! Tack

Marie Hallman sa...

Janne: Tusen tack! Det värmde :)) Tack själv för att du läser!

Anonym sa...

Mera Larsson intervjuer!