onsdag 13 november 2013

Silly Season SSK: Rindal ut och Illiakis in

(Backbyte i SSK. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Aleksander Rindal var redan ute i kylan, har fått träna med juniorerna ett tag och under onsdagen blev det klart att norrmannen gjort sitt i SSK.

In kommer i stället Dan Illiakis, som var med och spelade upp Örebro i Elitserien förra säsongen.


Dan Iliakis är  en defensiv back med rejäl rutin från HockeyAllsvenskan där han förutom förra säsongen med Örebro även har spelat två säsonger för Mora. Han har även vana från stor is i SM-liiga där han har spelat i två säsonger.

Den 31-årige kanadensaren är inte med i kvällens bortamatch i Karlskoga, däremot hoppas SSK att han kan spela på lördag när SSK tar sig an Malmö borta.

Så här kommenterar SSKs sportchef och andretränare  Per Nygårds värvningen i ett pressmeddelande:

- Vi får in en erfaren back som spelat i Sverige i tre år, han har varit med och spelat upp ett lag i SHL. Den rutin han spelat till sig i Finland och i Hockeyallsvenskan viktig för oss. Iliakis är främst en defensiv back men har gjort en del poäng, framför allt under sin tid i Mora. Han är rörlig och bra på skridskorna och vi känner att han kommer höja vårt defensiva spel en del.

Och så här säger Illiakis själv om SSK i samma pressmeddelande:

- Jag har hört mycket gott om klubben och organisationen och jag ser verkligen fram mot att börja tävla igen tillsammans med grabbarna och alla runt laget. Över åren har jag haft en toppentid i Sverige och nu när jag är klar för min fjärde säsong i hockeyallsvenskan så ser jag fram mot att få detta år till det bästa. Det är helt klart bra hockey i ligan med många skickliga spelare och bra skridskoåkare. Jag vet vad jag har att förvänta mig och vad jag måste göra för att hjälpa laget över till den vinnande sidan. Under de tre åren jag har varit i Sverige har jag vuxit både som spelare och som människa. Jag ser gärna på mig själv som en hårt arbetande spelare med positiv attityd som mer än gärna tar stort defensivt ansvar men med en offensiv uppsida. Jag kommer göra mitt yttersta för att hjälpa SSK vinna varenda match.


Inga kommentarer: