söndag 17 november 2013

Timrå nollade Djurgården

Timrå åkte på storpisk mot BIK Karlskoga (3-7) i måndags och tog en andra rak förlust mot Björklöven i onsdags (2-4).  Att man då skulle mosa Djurgården med 6-0 såg man väl inte komma riktigt.

Men i den galna HockeyAllsvenskan, där alla slår alla, kan ju allt hända och Djurgården som nu åkte på sin tredje trepoängsförlust i höst gick på en fetingmina uppe i Timrå.

Timrå gjorde ett mål i första, tre i andra och två i tredje.

Jag frågade runt lite och det verkar som att Djurgården varken spelat det styrspel, haft de uppspel eller varit så aggressiva som de har kommit överens om att vara. För att ta några exempel.

Timrå ska dessutom ha varit hetare över hela banan, åkt mer skridskor och vunnit fler närkamper.
– Det är jobbigt att spela som vi gör, när vi kröp hela vägen fram och sedan tillbaka. Men vi får målen, vi döda utvisningarna och vi får med oss publiken. Då är det värt det. Det ger så mycket energi, säger Timråforwarden Jeremy Boyce Rotevall till Sundsvalls Tidning.
Där fyller för övrigt tränaren Rolf Nilsson i:
– Vi jobbar helt enkelt sönder Djurgården, orkar åka mycket skridskor matchen igenom och det ger utdelning. 
Djurgårdens trepoängsförluster har kommit mot Västerås, Oskarshamn och nu Timrå.  Det här var för övrigt första gången i höst som DIF bytt målvakt, då Adam Reideborn fick lämna efter att Timrå gjort 3-0 halvvägs in i matchen. Nu släppte ju även Johan Mattsson in tre kassar så det blev ju ingen skillnad.
Jag såg att några av spelarna lovade på twitter att en ursäkt för lördagens debacle skulle komma på måndag mot BIK Karlskoga hemma.
Tar Djurgården tennissifferförlusten på rätt sätt så visst, då blir det så. Men då måste det till mer hetta under 60 minuter, mer vilja att ta de där blåmärkena i närkamperna och ett betydligt bättre avslut att DIF visat i de tre senaste matcherna (Almtuna hemma 2-1 efter straffar, Mora hemma 2-3 efter straffar och så 0-6 nu då mot Timrå borta).


Inga kommentarer: