lördag 2 november 2013

"Vi bestämde bara att vi inte skulle förlora"

(Sam Lofquist. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Sam Lofquist är en passionerad spelare – på isen. Han kan vara rasande se ut som en ilsken furie men efteråt. Då har det som varit farit.  Då är snacket och grejerna på isen off limits och inget han vill snacka om.

Men extra poängen gladdes han åt så klart:
– Det var en riktigt skön seger, inte minst då det var mot Västerås som vi lär slåss mot i toppen hela säsongen.


Och det blev jäkligt grinigt?
– Ja det är de roligaste matcherna, alla nitar varandra här och där, alla tar och ger. När det är fysiskt och mycket känslor, det är nog de roligaste matcherna av alla.

Luca Caputi la en rak höger i ansiktet på dig, sedan åkte du ut för enspelare som ramlade trots att du inte ens var på honom?
– Äh det händer, det tillhör spelet och är inget att snacka om.

Men sa du något åt honom?
– Det gjorde jag nog men jag brukar inte minnas sånt efter matchen. Det händer så mycket under en match och det som händer där, stannar där. Jag tittar hellre fram mot nästa match än att älta det som har varit.

– Du såg riktigt förbannad ut ett tag?
– Ja men jag är en passionerad spelare och spelar med mycket känslor så det kommer naturligt i såna lägen.

Det såg ut att vara omöjligt att göra mål i två perioder för Djurgården medan Västerås kraschade rakt på mål med två kassar som följd. I tredje blev det en annan fart på hemmalaget som vann skotten med 15-4 efter att ha gjort sju respektive elva skott på i de två första perioderna. Så vad sas i omklädningsrummet?

– Vi bestämde bara att vi inte skulle förlora, det var det.

Vad säger du om Heinerös straff? Hans första mål i DIF:s a-lag för övrigt?
– Den var grym. Han är en väldigt, väldigt skicklig kille så det är kul att det honom lyckas med en straff på det viset. Han spelade bra och hade en assist senast också, och får ju det matchvinnande målet nu. Jag hoppas han kan hålla i och fortsäta så här, för han är en viktig spelare för oss. Vi har sett det på träning också. På ispremiären så vann han straffläggningen också, han är väldigt skicklig jag kan inte säga nog bra saker om honom.

Västerås har ett par riktigt grymma straffskyttar, bäst är Tony Romano som dock missade sin straff på Hovet:
– Vi har definitivt respekt för dem, det är bra killar och lägger bra straffar så vi är glada att vi vann.


Inga kommentarer: