måndag 11 november 2013

Djurgården straffade Almtuna - med visst besvär

( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

DIF- ALMTUNA 2-1 e straffar  (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Matchen:  M
Målvakterna: Johan Mattsson, DIF 96,30 % och Erik Hanses, Almtuna, 95,12 %
Publik: 5 261  
Domare:  Johan Häll


BÄST I DIF
MMM  Micke Ahlén, f.
MM  Sam Lofquist, b
M Markus Ljungh, f

BÄST I ALMTUNA:  Erik Hanses, mv.

( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
 0-1 (8.45) Fredrik Vestberg (Marcus Högström, Tobias Hage)
1-1  (11.55) Micke Ahlén (Markus Ljungh) Spel 5 mot 4.

FÖRLÄNGNING
-

STRAFFAR:
2-1 Samuel Lofquist  ( i fjärde straffomgången).

SKOTTEN I MATCHEN:  -  (12-9, 13-7, -)

( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
Underbart att se Micke Ahléns jobb. Han var överallt och rev och slet och såg emellanåt utt att vara på två ställen samtidigt. Och åka dubbelt så fort som alla andra i en – i övrigt - väldigt seg första period.

FRÅGETECKNET?
Man kan väl konstatera att Almtuna passar DIF väldigt dåligt.  Och frågan är ju varför Djurgården gör sina sämsta matcher mot Almtuna. Det här såg ungefär ut som första matchen lagen emellan (fast med ännu lägre tempo) och kan sammanfattas med ordet frustration. Man försöker och försöker men det blir liksom ingenting av någonting, förutom när Ahlén är överallt på isen. Just Ahlén försöker sig på en förklaring, se intervjun.


NOTERAT:
(Darth Wader ringde och ville ha tillbaka sin mask.... ;))  FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Robin Norell var tillbaka på isen med ett ansiktsskydd modell större. Bra det, han såg inte ut att vara orolig för fejset heller utan körde på bra.

Almtunas målvakt Erik Hanses åkte ut för… puck out i andra. Vete tusan när jag såg det senast.

Almtunas Per Svensson var nära att göra ett sånt där youtube-självmål i början av tredje. Och då menar jag inte med vilje utan bara genom att stå där han stod framför Hanses när pucken styrdes via honom i midjehöjd och in mot mål men som tur var (för honom) gick strax utanför målburen. Satan vad det hade varit snyggt och ångest samtidigt.

Linus Arnesson klev av efter drygt fem minuter av tredje men det var ingen skada som ställde till det utan han kände sig hängig och mådde inget vidare. Har ju varit i Ryssland i en veckan kan ha varit alltifrån något olämpligt käk till jetlag till tuff vecka som tog ut sin rätt.

(Viktor Rollin-Carlsson sänkte DIF på straffar senast, nu blev det ett mål och en miss för VRC och bonuspoängen till DIF. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Djurgården har haft problem med straffarna men nu blev det andra raka straffsegern faktiskt. Backen Sam Lofquist såg mer ut som en spetsforward när han fintade bort Hanses och satte segerpucken.

DIF:s straffläggare mot Almtuna: Heinerö, Ljungh, Guter och Lofquist. Jag gillar tanken att Heinerö och Ljungh som fram till idag var de enda i DIF som nätat på straffar får inledda för DIF:s del. Nu var det ironiskt nog inte dem utan Guter som missat sina tre tidigare straffar (varav en under match) och Sam Lofquist som fick in pucken. Men det är ju bra med fler heta alternativ.

(Hoppa domarn, hoppa!! FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

OCH SÅ EN SAK TILL:
Träffade Hardy Nilsson utanför Djurgårdens omklädningsrum. Han såg pigg ut och hade kul uppdrag på gång då han ska kommentera European Trophys slutspel åt ett tyskt tv-bolag. På tyska! Sehr Gut!

Citatet
Jag är glad att de valde mig och att jag lyckades avgöra och ge laget en vinst. Jag åkte ner mot målvakten och ville öppna upp honom i något område, därför dribblade jag först. Jag är väldigt glad att jag gjorde mål
(Segerskytten Sam Lofquist till Djurgårdens hemsida. Amerikanen ville inte be om att lägga straffen men gjorde det med glädje.)

LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här 

Inga kommentarer: