onsdag 20 november 2013

Melin tillbaka - då körde AIK över Örebro med ångvält

 
(AIK firar storsegern mot Örebro. FOTO JESPER ZERMAN)

AIK - ÖREBRO 7-1  (3-0, 2-0, 2-1)

Matchen:  MMM+
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK 95,65 % och Henrik Lundberg, Örebro 62,50 % samt Tim Sandberg 77,78 %
Publik: 3 804
Domare: Pehr Claesson, Tobias Björk


BÄST I AIK
MMM  Teemu Ramstedt, f
MM  Björn Melin, f
 Daniel Larsson, mv

BÄST I ÖREBRO: Emil Kåberg, f  

 ( Örebros målvakter fick  inte så värst mycket hjälp, det drog AIK stor nytta av. FOTO JESPER ZERMAN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0(5.47) Björn Melin (Teemu Ramstedt, Derek Joslin) Spel 5 mot 4
2-0 (8.45) Teemu Ramstedt (Björn Melin)
3-0 (13.29) Fredrik Hynning (Oscar Steen) Spel 4 mot 5

ANDRA PERIODEN
4-0 (7.05) Victor Ahlström (Oscar Ahlström)
5-0 (15.17) Jonas Liwing (Teemu Ramstedt) Spel 5 mot 4

TREDJE PERIODEN
 6-0 (3.21) Mark Hurtubise (Derek Joslin, Oscar Ahlström)
7-0 (14.02) Brett Carson (Björn Melin, Teemu Ramstedt) Spel 5 mot 4.
7-1 (16.13) Conny Strömberg (Marcus Weinstock)

SKOTTEN I MATCHEN:  26-23  (10-4, 7-6, 9-13)

(Joslin, Janmark, Melin och domaren (?!) i kramkalas efter 1-0. FOTO JESPER ZERMAN)

UTROPSTECKNET!
Melin, Ramstedt, Janmark! Det är ju alltid lite osäkert var spelare står efter ett långt skadeuppehåll men Björn Melin såg ut att ha kört bra rehab, spelade fram till andra målet, gjorde det första och drog liksom i gång hela AIK med den insatsen. Starkt!

FRÅGETECKNET?
De tre målen i första gav ett självförtroende som bar AIK genom hela matchen. Nu är bara frågan, hur håller man liv i det här självförtroendet till söndagens match då (nuvarande) tabellsjuan Brynäs står på menyn på Hovet. En vinst där är livsviktig för AIK och självförtroende är färskvara – står det sig till söndag?

(AIK fick Ben Walter och Örebro på fall.. FOTO JESPER ZERMAN)

NOTERAT:
 Tungt värre för Emil Kåberg vid första AIK-målet då Kåberg egentligen gör allt rätt med en uppoffrande skottäckning men också har världens otur då pucken studsar åt sidan fram till Ramstedt som ser Melin vid bortre stolpen och spelar igenom ett lite rörigt försvar och sedan var det 1-0 till AIK.

AIK firade för ett tredje mål 12.04 in i första men domarna höll en liten konferens och dömde bort det, mest troligt för att domarna tyckte att inte bara pucken utan även Örebromålvakten trycktes in i målet och därmed stördes Fredrik Hynning.

(Fredrik Hynning sätter 3-0 med en man färre på isen.. FOTO JESPER ZERMAN)

Hynning gjorde för övrigt mål i shorthand några minuter senare. Lite skönt kan tänkas inte minst med tanke på de två shorthandmålen som AIK släppte in mot Frölunda nyligen.

Satan vad Emil Kåberg jobbar. Där har ni en i Örebro som kan se sig själv i spegeln och säga att han verkligen gav allt han hade och lite till. Resten  - de har något att fundera på.

(Christopher Aspeqvist vs Tim Wallace.. FOTO JESPER ZERMAN)


Som Victor Ahlström har väntat på det här målet, hans andra för säsongen. Och det är ju synd att man inte kan få poäng för både mål och assist samtidigt. Det var ju nämligen Victor som passade Oscar som sköt bredvid målet så att pucken studsade i sargen och in till Victor framför målet. Hade varit häftigt om Victor fått både andraassist och mål på en och samma gång men nä. Det går inte.

Marcus Nilsson –spelade bara fyra minuter. Det skär i hjärtat att se en så bra spelare stå vid sidan. Talangen finns inte men med bara en gjord poäng har ”Lilliz” hamnat längre ut på bänken nu när skadade forwards kommit tillbaka. Men varför har det gått så tungt? Känns som att AIK inte lyckats hitta rätt nycklar för att få ut det han kan. Jag hoppas de hittar nycklarna för det finns så otroligt mycket hockey i den killen.

(Mattias Janmark i duell med Daniel Sondell. FOTO JESPER ZERMAN)


OCH SÅ EN SAK TILL:
 Inte ofta målvakter tar en fight men när Örebroforwarden Thomas Enström åkte in i honom i andra perioden rann sinnet över på annars kolugna Daniel Larsson som delade ut ett par, tre smällar och åkte ut för roughing.

PS…
HV 71 förlorade mot Frölunda och bytte därmed plats med AIK som nu är tia och har en poäng ner till HV71 som är tillbaka under strecket.


 (Jonas Liwing på väg att flyga in i sargen. Gick bra trots luftfärden. FOTO JESPER ZERMAN)

Citatet
”Jag fattar ingenting. De bara snurrade med oss... Det är en sak om vi krigar arslet av oss och får stryk men ska det vara på det här sättet så har vi ingen chans att vinna. De får ju kasta in puckarna"
(Örebroprofilen Emil Kåberg till NA.se efter förnedringen på Hovet)  

LAGUPPSTÄLLNINGAR och HIGHLIGHTS hittar ni härInga kommentarer: