onsdag 27 november 2013

Ett mål räcker inte AIK...!

 
(FOTO JESPER ZERMAN)

Mattias Janmark gjorde mål efter att ha varit mållös i fem matcher. Daniel Larsson storspelade. AIK förlorade borta – igen.

Ett mål på bortaplan räcker ytterst sällan för att få med sig tre poäng hem och AIK är definitivt målsnålast på bortaplan.


AIK har spelat tretton bortamatcher så här långt och har på dessa fått med sig tvåtrepoängare (mot Leksand och Örebro) och en vinst på straffar (Brynäs). I övrigt förluster, varav två på straffar.

Kollar man resultat på full tid så har AIK gjort noll mål i en match, ett mål i sju matcher, två mål i två matcher, tre mål i en match, fyra mål i en match och fem mål i en match.

De här enmålsmatcherna (efter ordinarie tid) har slutat med förlust vid sex tillfällen och vinst på straffar vid ett tillfälle.

Ändå verkar AIK (av intervjuerna i tv före och under match) ha samma taktik nämligen satsa på bra försvar och så kontra in mål. Och det funkar uppenbarligen inte. Nu säger jag inte att AIK ska skita i försvarsarbetet men det måste hända mer framåt men det är tyvärr samma visa hemma som borta i förlustmatcherna och det är för snällt och mesigt spel framför båda målen.

Vad Rickard Franzén ska göra för att få in lite mer j-r anamma i laget vet jag inte men för få tar just nu stryk där man ska ta stryk – i målgården, för många viker av – utåt kanterna i match efter match och då vinner man inte i hockey.

Noterbart i den här matchen var…

… att AIKs  målvakt Daniel Larsson fick 45 skott på mål emot sig, han tog 43 och landade på en räddningsprocent på 95,55

…Mattias Janmarks mål var det första på fem matcher. Senast han nätade var 28 oktober mot Växjö hemma då han gjorde två mål.

…Alla tre målen kom i andra perioden inom loppet av fem minuter och sju sekunder.

…Skotten var hyfsat jämnt fördelade i de två första perioderna men i tredje när AIK ska försöka gå i fatt och kvittera landar skotten på mål på 19 för Färjestad och 6 på AIK.  Nu gjorde inte Färjestad mål heller men det gjorde ju inget för deras del då de redan ledde men AIK borde ju vara desperata för att jaga ifatt och gå om men sex skott framåt känns ju inte som någon offensiv att vara stolt över.

MÅLEN

FÖRSTA PERIODEN
-

ANDRA PERIODEN
1-0(05.16) Ville Lajunen (Rickard Wallin, Joakim Nygård)
1-1  (09.41) Mattias Janmark (Teemu Ramstedt, Jonas Liwing)
1-2  (10.09) Garrett Stafford (Patrik Lundh, Joakim Hilding)

TREDJE PERIODEN
-


SKOTTEN: 45-26 (9-8, 17-12, 19-6)

Inga kommentarer: