torsdag 14 november 2013

Viasatreportaget: "Når vi dit på träning - att smockan hänger i luften - då har vi nått jättelångt"

(Bengtzén njuter av finvädret. Eller kanske inte. Det var KALLT och blåsigt, med kaskader av vatten som då och då slängdes upp från havet. Men det blev ett kul möte, och jag körde dubbla jackor - såg för bedrövligt ut insåg jag senare men jag slapp frysa! ;)). FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Veckans reportageresa gick till Karlskrona där jag och fotograf Nichlas träffade succélaget KHK:s sportchef Stefan Bengtzén och pratade om hur man bygger ett vinnande lag.

Det blev lite snack om agenter, om att hitta spelare under radarn, hur man ska spela - och träna : "ligga on the edge" som Bengtzén säger. Det blev snack om hur sportchefer ska jobba, vilken inställning spelare ska ha, hur man hittar rätt och en hel del till.

Bengtzén var ju sportchef i Bofors/ BIK Karlskoga i 14 år innan han fick jobbet i Karlskrona så det fanns en del att berätta där ute i kohagen, vid havet, där han brukar samla kraft och rensa huvudet. Allt fick inte plats men här är godbitarna i form av veckans reportage som ni hittar på den här länken. 

En sak som inte fick plats men som jag gärna vill lyfta fram här är vilken värvning han varit mest nöjd med genom karriären och det är BIK:s Kristoffer Näslund. Så här sa Bengtzén om "Näsa" som han kallas:

"Den bästa värvningen jag har gjort är Kristoffer Näslund. Vi vet ju alla vad Näslund har gjort i Bofors och Karlskoga och han är en totalt sett otrolig människa. Han tävlar men är stor vid sidan av också. han har ju allt som en hockeyspelare ska ha. Nu är ju han ett unikum i sig men han har det inre drivet. Han vet vad det handlar om att tävla och att träna. Han är minutiös i sina förberedelser, är bra på alla sätt och vis och är även ett gott exempel vid sidan av tycker jag. Kristoffer är en sån toppenvärvning som jag gjorde för femton år sedan men såna växer inte på trän, speciellt inte i dag."

Skönast i intervjun är annars Bengtzéns inställning till hur laget ska träna och spela för att få ut det mesta av laget:
"Vi ska ligga on the edge som jag säger, precis på kanten till att fajtas med varandra -- når vi dit på träning, så att smockan hänger i luften, då har vi nått jättelångt"

Inga blåmärken, inget mys. Så är det bara.


 

Inga kommentarer: