tisdag 26 november 2013

"Ta ett steg tillbaka till det enkla"

Femte raka förlusten för Djurgården. Men kanske värre – spelet som var på rätt väg har börjat spreta.  

Alla vill så mycket i det här laget, alla vill vinna och det är en svår balans där att ha en ruggig aggressivitet och vilja mycket och att samtidigt balansera det så att man använder huvudet också, det är en fin gräns där, säger Micke Holmqvist.


Att förlusten sved är det ingen tvekan om:

– Vi är ledsna så klart. Vi kommer ut helt okej i första men sedan gör vi en sämre andra period. Vi lägger oss på en ganska låg nivå tycker jag. Vi gör inte som vi ska göra. Sedan i tredje får vi liv igen – när vi ligger under. Vi jobbar på och jobbar hårt men vi får inte till det just nu.

Ni ser stressade ut - speciellt i andra när SSK börjar hittar rätt i sitt spel?
– Jomen så kanske det är, när ett lag har lite tungt. Då är det klart att det blir lite stressigare och så där.

Det känns som det har varit i så i de fyra, fem senaste matcherna?
– Ja det ligger kanske något där men Timråmatchen den räknar jag bort för den glömmer vi bara.

Det kanske var där det började smyga sig in tvivel i era huvuden?
– Den känslan man har fått är att även om vi har tagit poäng i många matcher under hösten här så har man inte varit riktigt nöjda med det, det har varit ”när ska ni börja ta trepoängare” och allt det där och då kanske några börjar göra lite saker annorlunda och då sprider det sig. Så vi måste tillbaka till det vi gjorde bra. Det är väl det.

Du som varit med, vad gör man för att hitta rätt igen?
– Alltså vi måste försöka att inte göra mer saker utan att göra färre saker och göra allt enklare, att försöka att inte bli överkreativ eller göra för svåra saker eller grejer som inte finns. Jag tror det gäller att vi tar ett steg tillbaka och börja om igen med det enkla spel som vi har haft under säsongen. Men alla vill så mycket i det här laget, alla vill vinna och det är en svår balans där att ha en ruggig aggressivitet och vilja mycket och att samtidigt balansera det så att man använder huvudet också, det är en fin gräns där. Det gäller oss alla, säger Holmqvist.

Djurgården tog ett snack internt i laget efter förlusten mot SSK och har en del att slipa på närmaste veckan då Djurgården dels har en bortamatch och dels får åka med utrustning och allt i buss till Myren för att träna då Stockholm Horse Show breder ut sig på både Globen och Hovet

– Vi har självklart våra snack och våra träningar, vi går igenom saker på video som vi måste göra bättre. Det måste sätta sig i huvudet på alla. Jocke är bra på att få ut det han tänker genom att snacka om det, jag försöker mer visa på isen, genom att spela ett enkelt spel och inte krångla till det så mycket.

För de DIF fans som oroar sig, vad ska de tänka tycker du?
– Nej men vi är i ett tufft läge och de ska veta att självklart går ingen runt här och mår bra när vi förlorar matcher och spelar dåligt så vi jobbar stenhårt varje dag, det är små grejer som avgör om vi vinner eller förlorar varje match. Det är de små detaljerna som avgör.Inga kommentarer: