fredag 1 november 2013

Djurgården vände och tog första straffvinsten

DJURGÅRDEN-VÄSTERÅS 3-2 e straffar (0-0, 0-2, 2-0, 0-0, 1-0)

Matchen: MMM+
Målvakterna: Adam Reideborn, DIF 88,24% och Jonas Fransson, VIK 92,11 %
Publik:  6 658
Domare:  Pehr Claesson


BÄST I DIF
MMM  Michael Holmqvist, f
MM  Sam Lofquist, b
 Nils Andersson, b

BÄST I VÄSTERÅS: Thomas Mitell, f och Jonas Fransson, mv

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-.

ANDRA PERIODEN
0-1(9.15) Kenneth Bergqvist (Andreas Frisk, Kenndahl Mcardle)
0-2 (17.23) Markus Kinisjärvi (Kenndahl Mcardle)

TREDJE PERIODEN
1-2 (5.21) Henrik Eriksson (Philip Holm, Michael Holmqvist)
2-2 (9.21) Michael Holmqvist (Sam Lofquist, Markus Ljungh) spel 5 mot 4

FÖRLÄNGNING
-

STRAFFAR
3-2 Nichlas Heinerö GWS

SKOTTEN I MATCHEN: 38-17 (7-4, 11-9, 15-4, 4-0, 1-0)

UTROPSTECKNET!
Vägen in mot mål! Måste säga att det var skillnad på hur VIK och DIF närmar sig målet i den här matchen i alla fall. VIK gick mer rakt på, pangade på när de väl fick chanser. DIF försökte, som de gör emellanåt, lira in pucken mer och det blir svårt mot ett lag som försvarar målet så uppoffrande som Västerås gör här. När det väl blev ett DIF mål så var det typiskt nog ett brunka in returmål (efter sargstuds) och en styrning. DIF måste få rakare och enklare anfall.

FRÅGETECKNET?
Vad gjorde Tony Romano när Reideborn ramlade, låg på rygg och var helt väck medan Romano hade öppet mål? Jo han avstår skott och tar en runda bakom målet istället och då hann ju Reideborn upp och en DIF spelare hann ställa sig och täcka dessutom.

NOTERAT:
Petr Kalus gjorde sin första match i DIF efter att han nu kontrakterats för spel denna säsong. Var minst sagt taggad, såg ut som en yster kalv på grönbete vid vårens kosläpp (inga andra jämförelser). Såg skönt på ut. Snacka om att sprida energi.

Djurgården hade en puck inne halvvägs in i andra perioden. I pp så klart. Nils Andersson sköt, någon styrde in (var väl ett gäng spelare på den under vägen fram mot VIK-målet) men målet blev bortdömt på grund av att Micke Holmqvist  kom åt och störde VIK-målvakten med baken visade det sig… (skrev Arnesson först men Honkens bak var det)

Domaren Pehr Claesson rörde upp känslorna och blev utbuad i andra. Och det förstår jag. Han missade först en klokren högerkrok i fejjan på Lofquist som sedan åker ut för crosschecking när VIK-spelare halkar omkull utan att Lofquist ens hinner fram och röra honom. För att nämna några grejer.

Mikael Frycklund delade också ut en högerkrok – i fejan på Marcus Sörensen som iskall bara stod och tog emot, men en av de randiga på bästa åskådarplats. Inte så smart för då blev det utvisning.

Segerskytten Nicklas Heinerö har gjort ett mål. Det här. Bra debutmål!

OCH SÅ EN SAK TILL:
Mäktig och välförtjänt hyllning av Christian Fimpen Eklund före matchen. Dånande ramsor och intet öga torrt på läktaren. Fimpens son William ”Lill-Fimpen” Eklund var mathens knatte. Blir nog en fimp till i a-laget så småningom.

Citatet
”Vi sa till varandra att vi kunde ge mer och vi kom til tredje perioden som ett nytt lag, visade karaktär och lagmoral”
(Segerskytten Nicklas Heinerö till DN om DIFs vändning.)

LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här och höjdpunkter här:Inga kommentarer: