torsdag 23 oktober 2014

AIK straffade Almtuna

(Hyfsat glad målskytt till höger... David Lillieström Karlsson. FOTO JESPER ZERMAN)

Ok, du tappar in pucken. Vad gör du?  Låter det äta upp dig inifrån, ältar och får svårt att ta dig an resten av matchen? Kanske. Eller så gör man som Christian Engstrand.

Släpper det och radar sedan upp kanonräddningar som håller ditt lag kvar i matchen och resulterar i två poäng.


Första Almtunamålet var minst sagt en bjudning från AIK:s sida, inte bara av Engstrand. Visst var det en fin prestation av målskytten Tobias Hage. Det ska sägas. Men det var också klantigt  kubik av AIK som dels gav för mycket ytor till Hage plus att Christian Engstrand inte var helt med på det skottet.

( Engstrand tog revansch på sig själv, gånger hundra typ. FOTO JESPER ZERMAN)

Den missen revanscherade han sig dock – som sagt -  rejält för under resten av matchen. Inte minst då han i brist på bättre alternativ satte fram pannan – eller ja hjälmdelen framför pannan – och nickade bort ett fint Almtunaläge.

Den där teflonkänslan, skit i det och kör, satt bra hos resten av laget också. I andra perioden drog AIK upp tempo och testade Alexander Sahlin i Almtunamålet rejält (suveräne målvakten Johan Holmqvist hade ringt in sig sjuk)  och till slut satt målet där då David Lillieström Karlsson fick in sin andra fullträff för säsongen.

AIK fortsatte trycka på, Ryan McKiernan som kan vara kanon i en del matcher och lite väl onsynlig i andra hade en av de där bra dagarna och bombade in 2-1 från blå. Var en hel del folk framför målet så vete sjutton om det touchade någon men in gick den och kanadensaren fick målet.

( Mckiernan och Hagos har hittat varandra. 1+1 x 2. FOTO JESPER ZERMAN)

När Brynäslegendaren Janne Larssons son Emil stod för kvällens kanske snyggaste mål, 2-2 målet där han visade samma spelsinne som pappa och kyligt fintade upp Engstrand på läktaren ökade AIK farten lite till.

 Blev lite öppet bakåt också och  bland kan en målvakt behöva lite hjälp… som  i slutet av andra där Yared Hagos (tror jag det var) hann dyka fram till mållinjen och rädda när Engstrand var överspelad

( Ekarv tillbaka i laget efter sjukdom. FOTO JESPER ZERMAN)


I tredje tvingade Almtuna fram ännu mer briljans av Engstrand som klev fram starkt.  Lite mer än halvvägs in i trejde hade Uppsalalaget nästan fått upp jublet ur strupen när pucken återigen fastnade på AIK-keepern. Lite lätt osannolikt att rädda i det läget men det gjorde han ändå.

Liksom i förlängningen där Ryan Mckiernan avgjorde med ett slagskott 15 sekunder från att det skulle bli straffar.

Lite lustigt hur det kan bli. Mckiernan hade en grymt tuff start men har kört en Engstrand fast över så många fler matcher. Känns som att han börjar hitta rätt nu och lägger lagkamraterna bara upp pucken för skott så smäller det utan h…..e. Satan i gatan vilket skott han har. Stenhårt och bra precision i det. Som en missil. Det behöver AIK.

 ( DK.  FOTO JESPER ZERMAN)

ALMTUNA - AIK 2-3 e förl (1-0, 1-2, 0-0, 0-1)

MATCHEN:  MMM
MÅLVAKTERNA:  Alexander Sahlin, Almtuna 85%  och Christoffer Engstrand, AIK 93,94 %
PUBLIK:  2 046
DOMARE: Johan Häll   

BÄST I AIK
MMM  Christian Engstrand, mv
MM  David Lillieström-Karlsson, f och Yared Hagos, f
Ryan Mckiernan, b.

( Mckiernan. FOTO JESPER ZERMAN)

BÄST I ALMTUNA:  Emil Larsson, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (0.51) Tobias Hage (Carls-Johan Meyer, Martin Karlsson)

( FOTO JESPER ZERMAN)

ANDRA PERIODEN
1-1(08.58) David Lillieström-Karlsson (Marcus Jonsson)
1-2(11.55) Ryan Mckiernan (Yared Hagos) Spel 5 mot 4
2-2(14.44) Emil Larsson (Olle Alsing, Fredrik Sandgren)

 ( FOTO JESPER ZERMAN)

TREDJE PERIODEN
 -

FÖRLÄNGNING
2-3 (4.45) Ryan Mckiernan (Yared Hagos)

SKOTTEN I MATCHEN:  33-20  (10-8, 10-3, 13-7, 0-2)

 ( Rätt många AIK-fans på plats. FOTO JESPER ZERMAN)

UTROPSTECKNET!
Nicken! Christian Engstrand fick en tuff start men räddade sedan med allt som gick. Och lite till. Inte ofta någon man ser en klockren medveten nick i hockey.

FRÅGETECKNET?
Och helt plötsligt stod det två poliser utanför AIK:s omklädningsrum och ville in efter matchen. Vad fan nu, var ju första tanken men det vara bara två kollegor till Peter Gradin (som ju har anställning vid en hundförarenhet inom polisen) som ville säga hej. Lite udda.

( Messu.  FOTO JESPER ZERMAN)

Citatet
Vi hade chanser att avgöra den här matchen, men han gjorde verkligen några bra räddningar
(Almtunas Emil Larsson var frusterad över Uppsalalagets alla fina men brända lägen)


Inga kommentarer: