onsdag 29 oktober 2014

"Otroligt skönt att det är klart" (Edit - lade till ett par meningar...)

(Sebastian Idoff går vidare till Asplöven. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Sebastian Idoff är klar för ny klubb. Asplöven står det på kontraktet. Samma Asplöven som SSK tar emot i Templet på i morgon torsdag.

Asplöven har inte bestämt än vem som ska stå men det är inte det viktigaste nu, säger Idoff till bloggen.


– Det är bara otroligt skönt att det är klart. Nu kan jag börja fokusera på det jag tycker är roligast i världen – att spela hockey.

Asplöven har kanadensaren Daniel Spence under kontrakt men har så här långt kört hårt på inlånade nittonåringen Samuel Ward (lånekontrakt hela säsongen, tillhör egentligen Luleå) men han försvinner till JVM verkar det som och Asplövens sportchef Per Kenttä säger till LT att de vill täcka upp för Ward under mästerskapet som spelas runt jul och nyår. Sedan brukar de ju samla laget ett par veckor innan också.

 Och att det blev just Asplöven kommenterar Idoff så här till bloggen:

– Asplöven har ett ung och speedigt lag. Deras målvakter har varit bra men jag tror att det alltid är laget före jaget där.

 Ni får möta SSK direkt?

– Ja men det hade kvittat vem vi hade mött. Jag är bara glad att få chansen till att spela hockey igen!

**
När det gäller Peter Nolander så verkar det vara status quoläge just nu. Han får inte träna med A-laget utan kör lite med J20. 

Vad som händer framöver är oklart, klubben har ju inte gått ut med några besked än i alla fall och jag måste säga att jag inte förstår poängen med den här utfrysningen.  Att ha åtta eller nio backar på träningen är skitsamma.

Peter har visat att han biter ihop, gnuggar på och gör allt han kan för laget. Men som jag har skrivit tidigare - hur i hela världen ska en som inte ens får träna kunna visa att han kämpar på?! Vad är poängen och vad tjänar SSK på detta? SSK borde tjäna mer på att öka konkurrensen på träningen - inte minska den.

Och kolla hur det har gått för laget i övrigt? Finns andra som har betydligt mer att fundera på än Peter Nolander,  som inte har  hängts ut som syndabockar som klubben nu gör med Peter. Ett ganska ovärdigt beteende från SSK:s sida måste jag säga.


Inga kommentarer: