lördag 18 oktober 2014

"Stolpe in, då går de alltid i mål"

(Markus Ljungh. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN,SE)

Bättre offensiv trots en del pucktapp - då vann Djurgården för andra matchen i rad. Detta trots att Linköping bombarderade DIF med puckar och Micke Tellqvist fick vara lite all over the place som vanligt. Och som han var det...

DIF vann med 4-2 trots gästernas skottövertag på 43-21. Och de där siffrorna är lite orättvisa. Djurgården sköt en hel del men många puckar fastnade innan de ens hann gå på mål.
(Markus Ljungh om Heinerös mål, sina egna assist, pp, boxplay, puckdräll, studspuckar med mera. FOTO o LJUD: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE.  För er som kollar i mobilen - klicka här - så kan ni se/höra inslaget via den här Youtubefilen).

Nicklas Heinerö och Slava Trukhno fick göra sina första SHL-mål i karriären. Heinerö gjorde till och med två stycken, sedan avslutade Micke Ahlén med mål i tom kasse.

Markus Ljungh spelade fram till båda Heinerös mål - trodde både jag och Ljungh. Det är därför vi pratar om två assist, fem totalt för Markus.  Det där blev dock ändrat efteråt så en assist mot LHC, fyra totalt ska det vara egentligen för Djurgårdsforwarden som därmed är 1+4 så  här långt i sin första SHL-säsong..

Om ni tycker att Ljungh och jag låter lite stressade i intervjun så var det precis det vi var. Eller framför allt han som hade en tågtid att passa ganska tätt på matchen men han var snäll och tog intervju trots hyfsat ont om tid. Det tackar vi för.

PP var en sak som kom upp och ingen som såg matchen missade väl att pp återigen var ickefungerande, plus att Marcus Högström fick fyra passningar som alla hoppade över klubban i ett och samma pp.

Det finns en orsak till det. Isen fryser dåligt på Hovet, det blir lite slush på isen när vattnet ligger kvar, sedan fryser det där slushet och då studsar pucken mer än man har tänkt sig... så en perfekt passning längs isen blir en studsande puck. Om någon undrar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Frågan är varför isen bara är dålig för DIF och inte för motståndaren..

Anonym sa...

Nja, angående Högström i PP, han slarvade ut puckar han hade under kontroll också. Så köper ej det där angående isen. Gick ju alldeles lysande för lhc i samma läge. Dags att ge Norell chansen i PP istället för Högström i den uppställningen.

Pluggen sa...

Bäst som vanligt! Att isen är dålig för att det är för varmt är ett gammalt problem som är direkt tragiskt att man inte har gjort något åt. Jag måste verkligen säga hur glad jag är att vi har Tellan som sliter som en galärslav!