lördag 4 oktober 2014

SSK kollaps i tredje - igen

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Att rasa ihop en gång kan hända. Men att falla ihop helt i tredje perioden, två matcher i rad. Och att dessutom släppa in fyra baklängsmål i tredje och förlora slutperioden med 0-4 två matcher i rad känns ju… lite märkligt.

SSK inledde enligt Helsingborgs Dagblad på plats med tre kvalificerade målchanser, inom loppet av en och en halv minut.


En av de chanserna gick i mål då Francois Bouchard gjorde 1-0 efter 1.34. Det blev ett SSK-mål till, 2-2 av Mattias Beck i slutet av andra. Beck framspelad av … ja givetvis (?!) Robin Press och Pär Edblom.

Press sköt för övrigt flest skott i SSK, fyra stycken, Pär Edblom sköt inte ett enda. Men – Edblom vann tio av fjorton tekningar = 71,43 procent av dessa. Det är starkt. Liksom Robban Carlssons 12 vunna av totalt 17 = 70,59 %.

Sedan var det slut på det roliga då Viktor Lindgren, Niklas Hansson, Peter LeBlanc och Viktor Lindgren igen såg till att sänka SSK med 6-2.

Enligt Länstidningen var det ”räknefel, bristande delaktighet och koncentration” i en slutperiod som man beskriver som ”en smärre katastrof” som lade grunden till ett andra megatungt avslut inom loppet av tre dagar.

”Vi krigade så gott vi kunde och räckte ändå inte till. I tredje var vi med från start, men sedan kom bjudningarna och vi tappade två solklara markeringar. Ska man vinna på bortaplan har man inte råd med det. Vi måste inse att vi måste jobba hårt i 60 minuter och inte tappa konceptet och somna in”  säger SSK-tränaren Janne Karlsson till LT och lägger även till att:

”Vi släpper till alldeles för enkla misstag och tittar för mycket på pucken. Det håller inte att vifta med klubborna och ta utvisningar i anfallszon eller mittzon. Då får vi börja med hästpolo i stället”

Det sistnämnda apropå SSK:s tagna utvisningar i matchen, två stycken tvåminutare i vardera period.

Kollar man på statistiken så vinner Rögle skotten 27-22, men SSK har bättre PP-procent, bättre tekningsprocent och är bara snäppet bakom i puckinnehav. Men statistik säger som bekant inte allt i hockey.

Kolla in dethär sammandraget från viasatsport.se och titta framför allt på de stora ytor av is som öppnar sig framför SSK-målvakten Tim Sandberg vid de fyra sista målen. Så lätt ska inte Rögle få komma till. Tycker jag.Inga kommentarer: