torsdag 16 oktober 2014

Tvåmålsskytten Beck sänkte AIK

(Ryan McKiernan vs Jonas Engström i en tajt fajt som SSK vann. FOTO JESPER ZERMAN)

Närkamp, fart men inte så värst mycket till farliga målchanser får väl sammanfatta första nittio minuterna av matchen. SSK var nog närmast men lyckades sprida skotten både här och där och inte sikta så värst bra mot mål.


Man kan ju inte påstå att AIK gjorde det lätt för sig i slutet av första heller. Gnaget gav SSK fem mot tre spel i 1.57 då först Patric Blomdahl och sedan Yared Hagos åkte ut för tripping respektive interference.  Efter 34 sekunder åkte dessutom Jonathan Andersson ut för puck out. Och just den där fem mot tre straffade sig hårt.


 (Mycket känslor och närkamper...FOTO JESPER ZERMAN)

Får väl sägas att AIK spelade ett mycket bra boxplay samtidigt som SSK lyckades pricka spelare istället för att hitta luckor men efter 1.47 av nyss nämnda överläge så satt 1-0-pucken där. Typiskt nog, en styrning av Mattias Beck på David Lidströms skott.

(.. jämnt även spelmässigt och i skotten. FOTO JESPER ZERMAN)

Högt tempo men emellanåt dålig kontroll över pucken tidvis i andra också.  Från båda lagen vilket ledde till en radda spelvändningar. Rätt kul att titta på som publik även om tränarna nog fick några nya grå hårstrån i samlingen.

** 

Vilken galen räddning Christian Engstrand gjorde drygt sju minuter in i andra när en av hans utespelare drällde med pucken, Pär Edblom fick tag på den och kontrade till sig ett friläge i shorthand. Kom i en jäkla fart, gjorde en fin dragning men Engstrand hann på något sätt sträcka ut åt rätt håll och fick även hjälp av en AIK-spelare som åkte rakt in i målet som någon slags stoppkloss vid eventuell retur.

 (Joakim Hagelin gjorde AIK:s enda måll, kvitteringen till 1-1. FOTO JESPER ZERMAN)

Kändes väl som SSK var närmast mål där men plötsligt var det kvitterat. Johan Andersson stod för ett grymt starkt förarbete bakom mål, skickade in pucken i slottet där Joakim Hagelin satte fram klubban och styrde in 1-1.

(David Engblom o Robin Kovacs. FOTO JESPER ZERMAN)

Jag måste ju säga att de AIK:are som sitter hemma och muttrar istället för att gå på matcherna missar något. Gnaget må ha en mindre namnkunnigt och erfaret lag än i SHL men det tar man igen med fart och en tidvis nästan galen optimism i spelet. Enorm vilja. Hur det än går i matcherna så kan ingen anklaga det här laget för att inte kämpa i alla fall.

** 

Lika ologiskt som AIKs 1-1-kvittering kändes, lika ologiskt kom 2-1 för Södertälje då det var AIK som hade kopplat ett litet grepp och hade ett mål på lut. Typiskt hockey ändå på något vis. Slarvigt också av AIK som visserligen hade en gubbe på Beck men lät SSK-forwarden få de ytor han behövde.

(FOTO JESPER ZERMAN)

Lite lugnare tempo i tredje där dock även Tim Sandberg fick göra en kalasplock när Jordan Hendry fick iväg ett riktigt bra skott halvvägs in i perioden.

** 

AIKs fart mattades av lite i tredje där SSK kunde få lite mer ordning på positionerna också. När David Lidström gjorde 3-1 med 5.20 kvar kändes det som slut på soppa hos Gnaget som i och med förlusten åkte ner under strecket igen. Men det är å andra sidan bara två pinnar upp till VIK (som vann sin match) och Timrå som förlorade sin så kan man bara undvika svackor likt den i inledningen av serien så kommer man snabbt ta sig uppåt i tabellen igen.

**


För SSK innebar vinsten ett kliv upp till åttondeplatsen men bara med målskillnad bättre än BIK karlskoga. Det är tjockt i tabellen nu, skiljer bara fyra pinnar mellan ettan Mora på 26 poäng och nian BIK Karlskoga på 22 poäng.

(Telefonnummer får ni byta efteråt....FOTO JESPER ZERMAN)

SSK- AIK 3-1  (1-0, 1-1, 1-0)
MATCHEN:  MMM+
MÅLVAKTERNA: Tim Sandberg, SSK 96,15 % och Christian Engstrand, AIK 85,71 %
PUBLIK:  3 968
DOMARE: Johan Häll   

BÄST I SSK
MMM  Mattias Beck, f
MM  Tim Sandberg, mv
 Pär Edblom, f

BÄST I AIK
MMM Joakim Hagelin, f
MM  Christian Engstrand, mv
M  Johan Andersson, f

(Johan Andersson trampar på.FOTO JESPER ZERMAN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0( 19.09) Mattias Beck (David Lidström, Pär Edblom) Spel 5 mot 3.

 ANDRA PERIODEN
1-1(08.13) Joakim Hagelin (Johan Andersson, Fredrik Hynning)
2-1( 17.58) Mattias Beck (Pär Edblom, Victor Ahlström)

(SSK-jubel efter ett av Mattias Becks två mål. FOTO JESPER ZERMAN)

TREDJE PERIODEN
 3-1(14.40) David Lidström (Alexander Larsson)


SKOTTEN I MATCHEN: 21-26  (6-4, 9-10, 6-12)

(Victor Ekarv med bra balans. FOTO JESPER ZERMAN)

UTROPSTECKNET!
Mattias Beck! Tvåmålsskytt givetvis mot sitt gamla AIK. På isen finns inga andra lojaliteter än mot det nuvarande laget.

FRÅGETECKNET?
 Var har Tim Sandberg lärt sig sina dancemoves? Bjöd på en rejäl segerdans efter matchen och med det fotarbetet borde det var  Lets dance nästa!

(Så nära, så nära men Sandberg hann ta den med.  Spelar med total kontroll i målet, som Viasats expert Erik Granqvist sa. FOTO JESPER ZERMAN)

Citatet
”Nu blir det definitivt ingen smoking!”
(AIK-tränaren Peter Gradin, svarar på frågan om inte han och Thomas Fröberg kan ha smoking på lördag trots förlusten mot SSK. Något de skulle ha haft om vinstraden hållit i sig)

HÄR hittar ni fler fina bilder av Jesper Zerman från matchen

2 kommentarer:

pg™ sa...

"dom första 90 minuterna" ????

sluta bli smittad av fjollnoll Marie det är inte hälsosamt, Hockey spelas i 60minuter.

pg™ sa...

...fjollboll.....