lördag 18 oktober 2014

DIF tog andra raka trepoängaren

(Nichlas Heinerö gjorde sina två första SHL-mål i karriären. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Härligt tempo i den här matchen men ibland är det styrkan i sekvensen före som gör det… 

...som när Nichlas Heinerö och en till DIF-spelare närkampar med två LHC-spelare bakom målet. Heinerö lyckas gräva ut pucken och åker runt målet, driver in mot slottet, håller iiiii pucken och skjuter sedan iskallt via bortre stolpen och in. Snyggt – både förarbetet och skottet alltså.


( Tellqvist tog 41 skott. FOTO JOHAN SAHLÉN)


Det har sagts förr men tål att sägas igen. Micke Tellqvist! Snacka om att han bär DIF i mångt och mycket. Nu öste Djurgården visserligen på framåt men när LHC lyckades bita sig fast framför Tellan och puckarna regnade runt honom så såg det ändå rätt lugnt ut. Djurgårdsmålvakten lyckas till och med se stabil ut när han ligger på rygg med tio vilt vevande spelare runtomkring sig.

**

LHC sköt 18 skott på mål i första, DIF nio. Som det sett ut så många matcher. Men Djurgården sköt mer än man ser i statistiken, skillnaden var att de skotten fastnade på vägen och därmed inte kommer med i statistiken.

( Carl Dahlström vs Marcus Sörensen. FOTO JOHAN SAHLÉN)

DIF bjöd dessutom gästerna på ett gäng uppspel. Man kom i fart,fick ner pucken djupt, skulle spela tillbaka pucken in mot mål/slottet/ i banan och försöka nagla fast LHC där men slarviga passningar gjorde att Linköpingsspelarna fick pucken på bladet istället, rättvända dessutom. Lite för generöst att bjuda på det…

**

Apropå Nichlas Heinerö… så hade han riktigt bra stäm. Skickar in 2-0 i början på andra, även denna gång stolpe in. Såg – från där jag satt – ut som att pucken skulle passera stolpen och ut men den gick på rätt sida för DIF. Bra siktat Heinerö…

(Steve Saviano. FOTO JOHAN SAHLÉN)
Om blickar kunde döda… hade en av linjemännen legat risigt till. Marcus Sörensen fick en inte helt regelenlig behandling nere vid ena hörnet utan att någon i domarteamet ens hade en ryckning i armen. Blicken Sörensen sedan slängde på domaren var inte nådig. Han fick ett snack med en av huvuddomarna också. Bra att tala ut om saker…

**

Avdelning snöpligt… kan vi sorterat in Linköpings reducering till 2-1 i. Pucken gick mellan benen på Tellqvist, som nästan får stopp på den men inte helt och så rullar den in lite snöpligt ändå.

**

Ibland alltså… Skott LHC, bra räddning Tellqvist, som styr ut en retur, då kommer Robin Norell och sånär bredsidar in pucken istället. Ouch vilket jobbigt självmål det hade blivit, nu hade DIF tur att pucken gick utanför ändå.

(Slava Trukno gjorde sitt första SHL-mål, hans 3-2 blev matchavgörande. FOTOT: JOHAN SAHLÉN)

Vilken räddning Tellqvist gör nr LHC pressar på för kvittering i pp. Nichlas Hardt sköt men tog sig frustrerad om huvudet  och kunde bara skratta uppgivet när DIF-målvakten tog allt.

**

Blev en förstagångsskytt till. Slava Trukhno ökade på till 3-1 med sitt  första SHL-mål i DIF-tröjan och i karriären. Blev bara sex assist i Luleå ju. Ett inte helt logiskt mål då det var LHC som hade tung press första halvan av tredje men hockey är ju inte så logiskt alla gånger.
Blev väldigt spännande på slutet då LHC reducerade men Micke Ahléns puck i tom kasse gjorde att DIF-fansen och spelarna fick jubla. Andra raka – den första i SHL den här säsongen, sedan comebacken.

( Micke Holmqvist var tillbaka i spel. Spelade fram till 4-2 målet. FOTO JOHAN SAHLÉN)


DIF- LINKÖPING 4-2  (1-0, 1-1, 2-1)

MATCHEN:  MMMM
MÅLVAKTERNA: Micke Tellqvist, DIF och Marcus Högberg, LCH
PUBLIK:  6 511
DOMARE: Sören Persson & Linus Öhlund   

BÄST I DIF
MMM Micke Tellqvist, mv
MM Nichlas Heinerö, f
M Marcus Sörensen, f

BÄST I LINKÖPING:  Jacob Micflickier

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0(09.40) Nichlas Heinerö (Alexander Falk, Linus Arnesson)

ANDRA PERIODEN
2-0 (04.25) Nichlas Heinerö (Steve Saviano, Marcus Ljungh)
2-1 (14.13) Jacob Micflickier (Jeff Taffe, Broc Little)

TREDJE PERIODEN
3-1 (11.38) Slava Trukhno (Robin Alvarez)
3-2 (15.03) Carl Dahlström (Jonas Almtorp)
4-2 (18.59) Mikael Ahlén (Micke Holmqvist)


( Ahlén och Holmqvist jublar. FOTO JOHAN SAHLÉN)

SKOTTEN I MATCHEN:  21-43  (10-18, 5-6, 6-19)

UTROPSTECKNET!
Nichlas Heinerö! Var en av de mest lysande Djurgårdsspelarna på försäsongen, eller ja i CHL då. Gjorde ett mål där, mot Fribourg hemma. Har sedan haft sådär med istid – mellan åtta och elva minuter per match,  samt har även varit bänkad i en match och bara spelat runt fem minuter i en match. Fick förtroende nu och tackade med inte bara sitt första utan även sitt andra SHL-mål i karriären.

FRÅGETECKNET?
Djurgårdens power play? Man kan ju inte säga att det är någon stöttepelare i spelet direkt. Det har hittills bara blivit två pp mål i 5 mot 4 och två i 5 mot 3. Idag var det klart rörigt i pp, passningarna sitter inte, det tappas, man får börja om och lyckas inte etablera någon press. Där finns det potential att jobba med.

 ( FOTO JOHAN SAHLÉN)

Citatet
”Jag börjar ju bli till åren nu så… vi tar det säkra före det osäkra. Det känns bra ändå så jag är nog tillbaka snart. Träna måndag, tisdag och spela onsdag är min prognos men jag är ju ingen läkare.”

(Micke Samuelsson intervjuas i pausen om sin ledbandsskada som höll honom borta från målet men inte var värre än att han kunde träna i gymet under matchen.)


FLER FINA BILDER AV JOHAN SAHLÉN FINNS HÄR
https://www.flickr.com/photos/js76

Inga kommentarer: