lördag 18 oktober 2014

DIF plus och minus... lite sent men dock

Djurgårdens bortavinst mot Luleå (4-3)  torsdags... jag skulle ju skriva om den på fredagen, hann inte och nu är det lördag förmiddag

Men här är ändå några tankar om torsdagsmatchen...


På plussidan:
Första bortasegern! Aldrig fel att spräcka en sån nolla så att den slipper ligga och gnaga inte minst tjatas om av media.

Fyra mål! Det här var fjärde matchen där DIF gör fyra mål. Nu stod Mattias Guter, Micke Samuelsson x 2 och Sebastian Lauritzen för målen. DIF hade ett tag en 3-1 ledning och det hann bara gå en minut mellan 3-1 och 4-1

Mattias Guter! Har varit bänkad i ett par matcher, fick nu förtroende från start och tackade med att göra 1-0 till DIF redan efter 3.29 av matchen.

Micke Samuelsson! Gjorde två mål, ett i spel 5 mot 3 och ett i fem mot fem men vid det sistnämnda lyckades precis inbytte Luleåmålvakten Joel Lassinantti fumla in pucken själv i princip. Men det räknas ju det med.


Klara minus:
DIF hade 4-1 före andra pausen men där fick Luleå in pucken med en ynka sekund kvar.  Luleå fick sedan jobba sig allt närmare och vann skotten stor, sett över hela matchen men tittar man så är det ganska jämnt i första och andra men i tredje öste Luleå på med skott, därav den stora skillnaden i skott fast nu DIF dessutom vann..

Daniel Fernholm! Fick en rejäl tjuvsmäll av Luleås Johan Forsberg. Eller tjuvsmäll han fick en armbåge rätt i skallen och fick kliva av. Luktar lite borta med hjärnskakning i lördagens match

Micke Samuelsson -  fastnade i isen senast, vred till och har en misstänkt knäskada. Inte bra så klart nu när han gjorde två mål mot Luleå och dessutom klev fram och tog en nio (!) skott på mål och hade även två utanför. Det borde fler göra... Nu hade Markus Ljungh fyra skott på mål - övriga ett eller inget.

DIF Ledde med 3-1 inför andra,  hade 4-1 efter 28 sekunder av mittperioden men släpper sedan in Luleå i matchen så att de kan reducera till både 2-4 och 3-4. Luleå vann dessutom skott med 15-1 (!) i tredje, där kunde trepoängaren ha rykt. Kändes onödigt generöst att släppa in så många mål.

Men nu. Ny match redan om några timmar mot Linköping som liksom DIF blandat och gett. Fernholm och Samuelsson spelar ju inte. Oklart om Honken som fick hjärnskakning förra veckan är tillbaka men han har kört för fultt  så sent som i går fredag så kanske kan han spela nu.

2 kommentarer:

Sotarn sa...

Ledband i knät? Aj aj aj kan nog varit det sista vi såg av han i DIF, sällan har väll utrycket "blandat o gett" passat bättre som omdöme på hans tid i DIF,, nu blir det till att jobba för herrarna Stoppel o Carlsson om vi inte ska vara avhängda innan jul.

Marie Hallman sa...

Sotarn: Han sa under matchen att det inte var så illa med knäet faktiskt. Trodde på comeback på onsdag!!