tisdag 28 oktober 2014

Bonuspinne, förlust, förlust

Höll på med annat idag, som bara måste bli klart. Därför kommer här en ytterst sporadisk sammanfattning av Växjö-DIF, Timrå-AIK och Björklöven SSK.

Vi tar det positiva först:

Det blev ett rejält målkalas i Växjö med sex mål för hemmalaget och fem för DIF. Det sjätte Växjömålet kom med tre sekunder kvar av förlängningen. Då hade DIF haft ett skott i stolpen, av Markus Ljungh, bara några sekunder tidigare.

När DIF skulle trycka in bucken flyttades buren. Av vem? Det är frågan. Men avblåst blev det och där blev DIF blåsta på den chansen.

Bra ändå att ösa in mål framåt. Saviano öppnade målskyttet, Micke Samuelsson gjorde 2-1 för DIF, David Rundqvist kvitterade till 3-3, Växjö drog ifrån och var uppe på 5-3 men DIF stretade på och reducerade två gånger om genom Jocke Eriksson och Henrik Eriksson.

Micke Tellqvist tog 34 av 40 (!) skott emot sig. DIF fick iväg 28 skott på mål så klart bättre procent på den skotteffektiviteten.


****

Mindre kul var det för såväl AIK som SSK som båda ledde med 1-0 mot Timrå respektive Björklöven efter en period.

Både AIK och SSK fick sedan se hemmalaget vända och vinna med 3-1 i båda matcherna.  Mål i tom kasse för såväl Timrå som Björklöven. Oddsen på det?!

AIK:s enda mål gjordes av Robin Kovacs, SSK:s av Jacob Dahlström.

Skott på mål i Timrå;22-32 och alltså skott övertag för AIK som inte lyckades förvalta detta och ligger kvar på jumboplatsen.

Skott på mål i  Björklöven: 24-22 till Lövens favör. SSK hade Djurgårdslånet Linus Söderström i mål. Han tog 21 av 23 skott i sin seniordebut. Starkt ändå, trots förlusten som väl knappast kan läggas på honom med den statistiken. SSK ligger i och med förlusten näst sist i en galet jämn tabell.


Inga kommentarer: