fredag 24 oktober 2014

Från kollaps till stark seger

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Om allt sket sig mot Frölunda senast så hade Djurgården klart bättre flyt mot Färjestad. Ett välförtjänt flyt var det också. Jobbar man hårt uppstår situationer och de tog DIF vara på.
Djurgårdens första mål var en sån situation.

Ole Kristian Tollefsen skulle rensa i egen zon, men lyckades skicka pucken rakt på Mattias Guter istället. Guter fick sin karriärs lättaste assist när pucken studsade rakt fram till Henrik Eriksson som ensam med målvakten enkelt tryckte in 0-1.


Även 1-2 var frukten av bra jobb kombinerat med lite tur. Milan Gulas drällde lite med pucken, DIF skapade en snabb spelvändning och kom tre mot en. Slava Trukhno sköt, David Rundqvist tog vara på returen som blev och stötte in sitt första SHL-mål i såväl karriären som i DIF-tröjan.

Ett par minuter senare jobbade Steve Saviano till sig ett friläge då han bröt en passning från Oliver Kylington och spurtade med en jagande Kylington efter sig fram mot Fredrik Pettersson Wentzel och var kliniskt i sitt avslut, rätt upp i nättaket. DIF:s första mål i numerär underläge den här säsongen.

Djurgården bytte sedan målvakt i pausen, inför tredje. Inte på grund av risigt spel utan för att han verkar ha sträckt sig. ”Tellan” säger till Expressen att han nog inte står lördagsmatchen men tror sig kunna spela igen på tisdag.

Mantas Armalis som kom in istället, stod upp bra, tog sjutton skott och släppte bara in en puck, den som Oliver Kyllington skickade upp i nättaket efter väggspel med Anton Hedman.

Noterbart här är att Alexander Falk fick en rejäl tryckare i andra och inte spelade tredje men ska enligt uppgift ha klarat sig utan allt för stora blessyrer.

Nyförvärvet Alexander Fällström gjorde säsongsdebut efter hemkomsten från sin sju säsonger långa sejour i Nordamerika (universitetshockey och spel i AHL).

Fällström fick spela Slava Truhkno och David Rundqvist och noterades för två skott på mål, ett skott utanför mål, 11,49 i istid och två tacklingar och sa så här i en av pausintervjuerna i  C-more:

”Det var kul men lite annorlunda. Jag var seg i benen men det var kul att vara i gång.  (Förlusten senast var)självklart en tuff match men jag ser en himla potential i laget. Det ska bli kul hur framtiden formar sig.”


Inga kommentarer: